Fruitprijzen in supermarkt Hongkong

Tijdens haar aanwezigheid op Asia Fruit Logistica bracht Freshplaza ook een bezoek aan een lokale supermarkt in Hongkong. Spaanse druiven waren het duurste product op de fruitafdeling, met een prijs van €11,20 per kilo. (1 euro = 8,6449 HK dollar) Royal appelen daarentegen waren het goedkoopst en kostten €1,50 per kilo. De supermarkt was gevestigd in het district Kowloon. De prijzen werden omgerekend van Hongkong dollars naar euro's. 

Spaanse druiven werden verkocht voor €2,88/250 grams 

Er was een grote verscheidenheid aan appelen verkrijgbaar, waaronder het ras Modì, dat in Australië wordt geteeld. De prijs van Modì-appelen bedroeg €2,40 per kilo. Nieuw-Zeelandse Envy-appelen kostten €3,30 per kilo en rode appelen uit de Verenigde Staten €0,56 per stuk. 

Nieuw-Zeelandse appelen te koop voor €3,30/kg

Een ander prijzig product waren Canadese kersen, die €7,30 per kilo kostten. Alle druiven in de supermarkt waren afkomstig uit Spanje, onder meer van Moyca, een bedrijf dat ook aanwezig was op de vakbeurs. De prijs van Spaanse druiven bedroeg €11,20 per kilo. Het fruit werd in Punnets van 250 gram voor €2,90 verkocht.

Links Australische Modì-appelen

Er waren geen perziken beschikbaar maar wel nectarines die waarschijnlijk uit China afkomstig waren omdat ze in Hongkong waren verpakt. De nectarines werden verkocht voor €2,90 per vier stuks (600 gram). De in Hongkong verpakte druiven waren een stuk beter betaalbaar en kostten €2,70 voor 730 gram.

Nectarineverpakking

Sinaasappelen werden verkocht voor €2,10 per net. Er was ook veel exotisch fruit te koop wat heel normaal is in Hongkong. Omgekeerd vindt men daar wat in Europa normaal is juist bijzonder.

Druiven werden verkocht voor €2,70 per 730 gram

Sinaasappelen kostten €2,10 per net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven