Onafhankelijke hardheidsrapportage bij Smartfesh-toepassing

De NFO bericht dat telers die late Smartfresh-toepassingen laten uitvoeren bij Elstar, bestemd voor lange bewaring (januari tot juli),  in de periode oktober tot en met december twee tot drie kwaliteitsbeoordelingen op hardheid krijgen. Deze worden uitgevoerd door het rijpingslab in Randwijk.
 
Jan Vernooij: “Deze onafhankelijke hardheidsmetingen zijn niet alleen bruikbaar voor de advisering voor het optimale toepassingstijdstip voor Smartfresh, maar kunnen voor telers ook van nut zijn bij verkoop van de betreffende partij.” Telers moeten wel zelf de monsters van de partij nemen tijdens de inslagperiode. Geadviseerd wordt om ervoor te zorgen dat dit representatieve monsters zijn.

Door de combinatie van DCA/laag-O2-bewaring én een gerichte ‘late’ toepassing van SmartFresh tijdens de bewaring, wordt de kwaliteit en het uitstalleven geborgd én het risico voor schilvlek sterk gereduceerd. Als een late behandeling tijdens bewaring uitgevoerd wordt, is vanzelfsprekend een behandeling bij celopening niet meer nodig.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.