Italiaanse fruitteler start met afzet cactusvijgen

"Ondanks het feit dat er nog steeds zomerfruit in ons koelhuis ligt, is de tijd aangebroken om plaats te maken voor nieuwe producten, zoals cactusvijgen, waarvan de populariteit de laatste jaren flink is toegenomen. Dit is mede te danken aan de vele gezonde eigenschappen van dit fruit," legt Angelo Solfrizzi van La Nuova Mirium Frutta uit Conversani in Bari uit. 

"Onze cactusvijgen zijn rechtstreeks afkomstig van het bekende Siciliaanse bedrijf San Cono (Catania) en zitten verpakt in kartonnen dozen van 30x40. We vermarkten deze heerlijke fruitsoort nu al drie jaar en onze klanten kunnen niet meer zonder."

 

"De cactusvijgen zijn tot december beschikbaar maar we kunnen ze vrijwel jaarrond aan de horeca leveren. De aanvoer is nu al groot met vier pallets per dag (ongeveer 280 ton). De prijzen zijn eveneens goed en liggen rond de €2,50 per twaalf stuks."

"In onze sector is elke dag weer anders. Je moet echter wel weten waar de klant behoefte aan heeft. La Nuova Miriam Frutta heeft daarom altijd nieuwe producten aan haar portfolio toegevoegd, zoals Baresana-druiven. Dit zijn een soort Vittoria-druiven die door één van onze telers worden geteeld, die experimenteert met oude smakelijke selecties van witte pitloze druivenrassen. Ondanks de hoge prijs van €2,50 per kilo verkopen we deze druiven binnen enkele minuten."

 

Contact:
La Nuova Miriam Frutta srl 
Via dell'Ulivo 14/16
70014 Conversano (Bari)
Tel.: (+39) 080/495 9100
Email: lanuovamiriamfrutta@gmail.com
Facebook: La-Nuova-Miriam-Frutta


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven