Sardijnse meloenen doen het goed

"Wat ons betreft is de zomer van de Agricola Campidanese zeer positief: Onze gewassen hebben een goede kwaliteit en er is sprake van een plus van 18% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Op Sardinië was het de laatste maanden erg heet en dit heeft de consumptie aangewakkerd. Op nationaal en Europees niveau was er na een fantastische start sprake van een lichte daling, maar inmiddels is de afzet stabiel."

Dat zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van Agricola Campidanese, de Sardijnse coöperatie die haar gewassen op de markt brengt onder het merk L'Orto di Eleonora.

"Ondanks de lichte vertraging wat betreft de oogst vanwege de abnormale weersomstandigheden in de lente duurde het ongeveer 55 dagen vanaf het moment van verplanten om het fruit te laten groeien. Vorig jaar werd het meloen- en watermeloenseizoen afgesloten in oktober, maar dit jaar zal dat halverwege december zijn."

"Onze catalogus is enorm, maar de bekendste gewassen voor zowel de retail als de consument zijn de watermeloenen Eleonora en Gavina en de meloenen Mejores en Corallo. Die laatste zorgde voor een verrassing, deze is nieuw in ons assortiment en we ontvingen 5 keer meer aanvragen dan we beschikbaar hadden ondanks onze 20 hectare. We ontvangen positieve feedback op het gebied van brixgraad, knapperigheid en smaak."

"We verwachten het seizoen goed af te sluiten. De huidige afzetprijzen zijn: Gavina €0,75 – 0,80 per kilo, Eleonora €0,55 – 0,70, Corallo en Majores €0,75 – 0,90."

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) 
Sardegna - Italië
Tel.: +39 0783 022959
Email: info@agricolacampidanese.it  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven