Aanbod aan Balkan-producten breidt stapsgewijs uit op de groothandelsmarkt in Berlijn

"Als er geen Turkse paprika's verkrijgbaar zijn, verkopen we paprika's uit Kosovo"

Het terrein van de groothandelsmarkt in Berlijn is iedere nacht het inkoopcentrum voor vele Turkse retailers en gastronomen in de Duitse hoofdstad en de ruime regio. Deze afhaalklanten kiezen bij voorkeur voor producten uit Turkije, die ze doorgaans bij vaste leveranciers inkopen: maar soms duiken er ook bij hun vaste groothandelaren producten uit andere landen - zoals de Balkan - op, bevestigt een inkoper en verkoper van Sonnenfrucht GmbH.


Rode paprika uit Kosovo.

Momenteel vult de grootleverancier zijn Turkse paprika-assortiment met producten uit Kosovo aan. "Als er geen of te weinig Turkse paprika's beschikbaar zijn, verkopen we af en toe ook paprika's uit Kosovo", zegt hij. Onafhankelijk van het teeltland zijn de rode paprika's al van oudsher het populairst. Qua prijs worden de paprika's momenteel voor 10 euro per 6 kg verhandeld, de vraag valt normaal uit.

Nederlandse Natura-trostomaten
"Wat momenteel zeer goed verkoopt, zijn onze Sultana-druiven uit Turkije. De vraag hiernaar rijst op sommige dagen de pan uit", luidt het. Allerlei soorten vruchtgroenten zijn daarentegen eerder standaardproducten, maar worden desondanks continu in goede hoeveelheden afgenomen. "We bieden nog steeds overwegend Turkse producten aan. Bij de tomaten zijn momenteel echter eerder de Nederlandse Natura-trostomaten een trend. Deze zijn gewoon mooier en groter dan producten uit andere teeltregio's en daarom zijn ze populairder bij de klanten.“


De groothandelsstand van Sonnenfrucht GmbH op de groothandelsmarkt in Berlijn.

Voor meer informatie:
Sonnenfrucht GmbH 
Obst- und Gemüsehandel
Beusselstraße 44 N-Q
10553 Berlijn
Telefoon: 030 / 398 75 75 0
Telefax: 030 / 398 75 75 2
E-mail: info@sonnenfrucht.de 
Internet: www.sonnenfrucht.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven