Michel Schrijnemakers, Fruitveiling Zuid-Limburg:

"Nette prijzen voor eerste Elstar-appels en Conference-peren"

Tholen - Het nieuwe hardfruitseizoen ziet er volgens Michel Schrijnemakers van Fruitveiling Zuid-Limburg veelbelovend uit. "We hebben een normale oogst en zullen zeker niet te maken krijgen met overproductie zoals afgelopen jaar. We verwachten er heel wat van. Door de vele zonuren hebben we topsuikers in het fruit!"

"Links en rechts hebben onze telers wel wat hagelschade gehad, maar zonnebrand is dit jaar de grootste boosdoener. Met name in de appelen zorgt die toch wel voor 15-20% minder oogst", schat de veilingdirecteur. "Overigens hebben veel Europese telers hier last van gehad."

Het seizoen ging al goed van start met de eerste Delcorf-appelen en Triumph de Vienne en die seizoenen zijn inmiddels al bijna afgesloten. "Verleden week hebben we de eerste Elstar-appels geveild en die prijs lag tussen de 75 en 80 cent. De prijs van de nieuwe Conference-peren ligt rond de 1 cent per millimeter, dus dat zijn nette prijzen", vertelt Michel.

"Onze noordelijke vrienden komen deze week weer terug van vakantie, dus we verwachten dat de omzet van de supermarkten weer volop toe gaan nemen. Daarbij is er ook al wat vraag vanuit exportbestemmingen als Scandinavië en Duitsland, dus we kunnen er weer flink tegenaan."

Voor meer informatie:
Michel Schrijnemakers
Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599
info@veilingzl.nl    
www.veilingzl.nl  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven