Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taiwan: "Wendan pomelo-export stijgt 5-10%"

"Dit jaar begon het seizoen voor Taiwanese wendan-pomelo 2-3 weken geleden. Naarmate de oogst in verschillende teeltgebieden voortging, nam het totale aanbod geleidelijk aan toe. Op de exportmarkt liggen de huidige exportprijzen stabiel vergeleken met vorig seizoen en het aanbod steeg met minstens 5-10%", aldus Kimi van Gama International 




"Onze Taiwanese wendan-pomelo wordt op grote markten zoals China en Canada afgezet. China is onze grootste afnemer. De afgelopen jaren nam de afzet jaar op jaar toe door een toenemende vraag. Dit jaar zagen we een sterke toename van de export, vooral om twee redenen. Ten eerste hebben we meer afzetregio's dit jaar. En ten tweede hebben we effectief onze afzetkanalen uitgebreid volgens verschillende pr-modellen."

"Dit jaar was het weer in Taiwan ongewoon en we hadden regelmatig te maken met een tyfoon, wat een bepaalde impact op de kwaliteit en de opbrengst heeft. Onlangs hadden we het regenseizoen en sommige soorten fruit zijn nog niet geplukt. Vergeleken met ander fruit is het pomelo-seizoen korter en de concurrentie heviger. Pomelo's uit China komen volgende maand in grote hoeveelheden op de markt, maar omdat onze teeltperiode niet tegelijkertijd valt, is dat niet zo'n grote bedreiging voor ons."

"Wat prijzen betreft ligt de gemiddelde marktprijs op € 16-17/5 kg. Tot nu toe is de marktprijs voor onze pomelo redelijk stabiel, voornamelijk op hetzelfde niveau als in dezelfde periode van vorig jaar. Om bestaande en potentiële partners te ontmoeten om de plannen voor het volgende jaar te bespreken en om zakelijke mogelijkheden te onderzoeken, tonen we onze producten dit jaar op de Asia Fruit Logistica. We verwelkomen u graag op onze stand P29 in Hall 5."

Voor meer informatie:

Kimi
Gama International Co., Ltd.
gamafruit@gmail.com
 +886 7 3636707

Publicatiedatum: