Vers granaatappelsap “on the go”

GranadaJuice Coldpressed is een jonge Spaanse fabrikant van vers koudgeperst 100%  granaatappelsap, gericht op het aanbieden van een gezond natuurlijk sap, convenience on-the-go voor de eindverbruiker.

Korte lijn met teler
De sapproductie verloopt langs een korte directe lijn in samenwerking met de Spaanse teler, die eigen granaatappel plantages en verpakkingsstation  heeft, voorzien van BRC en GlobalGAP certificatie.

Op deze manier worden de verse granaatappels na het plukken zo snel mogelijk verwerkt in vers sap.

Clean Label
Het verse granaatappelsap wordt daarna gebotteld in 250ml PET fles. Om de voedselveiligheid en houdbaarheid van het sap in de fles te verzekeren, passen we een HPP (High Pressure Pasteurization) behandeling toe. Meer bepaald betekent dit dat het sap in de PET flesjes gedurende een bepaalde tijd op lage temperatuur extreem hoge druk (6000 bar) ondergaan. Dit hoge druk proces zorgt voor de afdoding van de microben populatie met behoud van natuurlijke smaak, kleur,  vitamines en antioxidanten. Verhitting kan smaak, kleur en nutriënten aantasten, vandaar dat we opteren om de verse granaatappels koud te persen en koud te pasteuriseren. Zo blijven vitamines, mineralen en antioxidanten maximaal behouden, bovenop het behoud van de natuurlijke smaak.

Na besmetting is het vrijwel onmogelijk aangezien de HPP behandeling op de eindverpakking wordt uitgevoerd. Koel bewaren 0-7°C; na opening 48h houdbaar in de koelkast.

We vervullen de wensen en voldoen de nood aan Clean Label van onze eindverbruikers door het product minimaal te behandelen (zonder kleurstoffen, zonder conservatieven en zonder toegevoegde suikers).

Waarom Granaatappel 100% puur sap?
"De granaatappel wordt beschouwd als superfruit door haar hoge concentraties aan polyfenolen en anthocyanines, waardoor ze een hoge antioxidant werking heeft, en aan andere nutriënten en vitamines. Vandaar de veelbelovende medische eigenschappen van de granaatappel, die nader onderzoek verdienen en eisen", aldus het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Kristof Blomme
Granada Juice
+34 670 68 63 41
fresh@granadajuice.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven