Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Culinaire ‘Croquetten’ met Opperdoezer Ronde

In de culinaire omgeving van MED Trattoria werden begin augustus twee nieuwe, oer-Hollandse en culinaire snacks geïntroduceerd, in ontvangst genomen en uiteraard als eerste geproefd door Harry Nederpelt, locoburgemeester van de gemeente Medemblik.


Foto: Peter Commandeur 

Deze culinaire croquet, ontwikkeld door Heeren van Oranje Nassau, is een combinatie van oer-Hollandse producten. De Opperdoezer Ronde is dé ambachtelijke aardappel uit Nederlandse bodem en wordt al meer dan 150 jaar met veel liefde en passie geteeld in het West-Friese dorpje Opperdoes. Deze smaakvolle seizoensaardappel leent zich door haar romige smaak erg goed voor een breed scala aan bereidingen.

Ambachtelijke Nederlandse producten
Brabants ondernemer en bedenker van de culinaire croquetten Corné Kelders vindt het belangrijk om juist in deze tijd te genieten van lokale- en Nederlandse producten. "In Nederland hebben we veel lekkere producten en dat vergeten we soms weleens. Juist nu staat genieten van producten uit eigen land en regio centraal en wij van Heeren van Oranje Nassau dragen hier maar al te graag aan bij."


Foto: Peter Commandeur 

De culinaire croquetten zijn verkrijgbaar in twee smakelijke varianten. In de ene (vegetarische) variant wordt de Opperdoezer Ronde gecombineerd met verse tuinkruiden en in de tweede variant met ambachtelijk gerookte paling van Dilvis, een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1884. "Juist deze combinatie van lokale en ambachtelijke producten is wat de croquetten bijzonder én smakelijk maakt," zegt Kelders. Het assortiment croquetjes zal binnenkort nog uitgebreid worden met andere Nederlandse streekproducten.

Proeverij
In de culinaire omgeving van MED Trattoria te Medemblik werden vandaag de eerste croquetten gepresenteerd en daarna uiteraard geproefd onder het genot van een glaasje wijn. Na afloop kregen de gasten een doosje met de culinaire croquetten mee naar huis, samen met een maaltje Opperdoezer Ronde om thuis ook nog optimaal te kunnen genieten van al het moois wat Nederland te bieden heeft!


Foto: Peter Commandeur 

De Heeren van Oranje Nassau Croquetten met Opperdoezer Ronde zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij verschillende horecagelegenheden. Zo kan heel Nederland binnenkort genieten van de combinatie van deze unieke producten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven