Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grace Kariuki over de handel in avocado-olie

"Vraag naar avocado-olie groeide dit jaar met 10%"

Het was een redelijk goed jaar voor de handel in Keniaanse avocado-olie. De vraag nam niet af, ondanks de pandemie. Eén handelaar laat zelfs weten de vraag naar avocado-olie in 2020 met 10% te hebben zien stijgen. 

"Hoewel het jaar 2020 in vele opzichten uitdagend te noemen is, verloopt de handel in avocado-olie vrij aardig," laat Grace Kariuki weten, directeur van Origen. "Tot dusver was het een goed jaar. Covid-19 heeft de vraag naar avocado-olie niet nadelig beïnvloed. In tegendeel zelfs, want we zagen de vraag dit jaar met zo'n 10% groeien. We houden ons nu al drie jaar bezig met de handel in avocado-olie en Europa is onze grootste markt. We exporteren momenteel ook naar Spanje en Duitsland. Het is onze doelstelling om in de toekomst nieuwe markten te betreden, zowel in Europa als het Midden-Oosten."  

"Avocado-olie wordt in vloeibare vorm vervoerd waardoor de juiste logistiek cruciaal is. Wanneer er fouten worden gemaakt dan kan de hele vracht verloren gaan," legt Kariuki uit. "De productie neemt jaarlijks toe. De aantallen avocado's die in Kenia worden geteeld, zijn sterk toegenomen, omdat veel kleinschalige teeltbedrijven de afgelopen drie jaar avocadobomen hebben aangeplant. De logistiek is een uitdaging, omdat het transport van vloeistoffen grote zorg vereist. We transporteren onze olie daarom in extra sterke flexi-tanks, die we uit Europa importeren, of in vaten, afhankelijk van de wensen van de klant. Op deze manier zijn we er zeker van dat de olie haar bestemming in goede conditie bereikt en gedurende het transport niet oxideert."

Nu in Kenia het laagseizoen aanbreekt, zullen de prijzen voor avocado-olie naar verwachting verder stijgen. "De prijzen voor avocado-olie zijn iets hoger dan voor overige oliën, omdat avocado-olie vele heilzame eigenschappen bezit. Avocado-olie valt in dezelfde categorie als olijfolie en de prijzen zijn dan ook vergelijkbaar. De prijzen hangen echter ook af van de tijd van het jaar en stijgen doorgaans in het laagseizoen. Het laagseizoen breekt nu aan en zal nog tot januari duren, vandaar dat de prijzen de komende maanden nog wat omhoog zullen gaan. De logistiek vanuit Kenia is solide en rederijen zoals Maersk doen er tussen de 12 tot 15 dagen over om het product in Europa af te leveren. Andere rederijen hebben ongeveer negen dagen nodig om het product naar het Midden-Oosten te vervoeren," zegt Kariuki tot slot. 

Voor meer informatie:
Grace Kariuki
Origen Group EPZA Limited
+254 710 438 539
gkariuki@origenafrica.com
www.origenafrica.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven