Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fresh Factory verwerkt granaatappelpitten voor het eerst 100% machinaal

"Er is geen kooktijdschrift waarin geen granaatappelen staan"

Het in Hamburg gevestigde Fresh Factory heeft nu ook verse granaatappelpitten aan haar assortiment toegevoegd. Het bijzondere hieraan is dat de hele granaatappelen volledig machinaal worden verwerkt in een ultramoderne fabriek in Duitsland. We spraken  managing partner Klaus Klische over deze nieuwe investering in dit superfood:  "Wij zijn het eerste Duitse bedrijf dat granaatappelen machinaal verwerkt en vullen hiermee dus een gat in de markt."

De afgelopen jaren is de populariteit van granaatappelen steeds verder toegenomen in de Duitse keuken: "Lange tijd waren granaatappelen wel bekend maar was het geen 'massaproduct', waardoor we het nog prima konden redden met handmatige verwerking. Inmiddels is er geen kooktijdschrift meer te vinden waarin dit superfruit niet voorkomt," zegt Klische. "Granaatappelen zijn een trend die niet meer weg te denken is, vandaar dat we de tijd rijp vonden om te investeren in machines voor de verwerking."

Gedurende de verwerking worden de granaatappelen machinaal geschild in de Fresh Factory, hetgeen zeer hygiënisch gebeurt. De schillen en pitten worden van elkaar gescheiden, waarna de waardevolle pitten meteen worden verpakt en gekoeld. De schilresten worden benut voor het opwekken van elektriciteit in de biogascentrale van het bedrijf. "Alle essentiële verwerkingsprocessen heeft het bedrijf dus zelf in de hand. De toeleveringsketen wordt beheerst en dat is beter voor het milieu."

 

De granaatappelen van andere bedrijven worden doorgaans in India geschild en vervolgens gereed voor consumptie per luchtvracht naar Europa verzonden. "Momenteel worden de beperkingen van de aanvoer als gevolg van de coronapandemie steeds duidelijker. Er is minder luchtverkeer en daarom is het moeilijker om aan al verwerkte granaatappelpitten te komen. Ons bedrijf ontvangt de onbewerkte granaatappelen per zeevracht en na verwerking kunnen we het product aan onze klanten leveren zonder lange transittijden."

De toepassing van moderne technologie stelt Fresh Factory in staat om haar capaciteit uit te breiden, een hoge mate van hygiëne te garanderen en haar product tegen een competitieve prijs aan te bieden. "De machine is zeer efficiënt voor het schoonmaken van granaatappelen en we besparen de hoge kosten van luchtvracht.  Hierdoor kunnen wij onze klanten in de catering-,  horeca- en retailsector een betrouwbare aanvoer garanderen."

Onze verpakkingsformaten zijn ook exact afgestemd op deze regio. "We bieden een verpakking van 100 gram aan, die desgewenst met een vorkje verkrijgbaar is. Dit is de ideale snack voor tussendoor en een geweldige saladetopping. Grote klanten kunnen profiteren van onze zakken van één kilo, die nog extra verpakt worden in dozen om de pitten optimaal te beschermen."

"We zijn blij dat we onze klanten in heel Duitsland deze verse, hygiënisch verwerkte en bovenal gezonde granaatappelpitten kunnen leveren," aldus Klische. 

 

Voor meer informatie: 
Ines Thömmes
Fresh Factory GmbH & Co. KG
Porgesring 11
22113 Hamburg
Tel: +49 (0)40 54 750 750
E-mail: i.thoemmes@freshfactory.com
Web: www.freshfactory.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven