Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Giddings Fruit ziet grote mogelijkheden op Aziatische markt

Peruaanse blauwe bessen bereiken nieuwe exportmarkten

Peruaanse blauwe bessen doen het erg goed op de internationale markt. Het land exporteert met name grote hoeveelheden naar de  Verenigde Staten en Europa. Hoewel een groot deel van de export voor deze twee gebieden bestemd is, verkennen Peruaanse bedrijven ook andere bestemmingen voor de export van hun producten om zo hun markt te vergroten. Giddings Fruit is een toonaangevende fruitexporteur die zijn wortels in Chili heeft. Het bedrijf heeft teeltbedrijven in Peru, Mexico en de Verenigde Staten. Het is gespecialiseerd in de export van diverse fruitsoorten aan vele landen over de hele wereld maar de nadruk ligt op kersen en zachtfruit. Het bedrijf is van plan om de exportmogelijkheden naar Azië verder te onderzoeken en ontwikkelen.Vorig jaar exporteerde het bedrijf voor het eerst een proefzending Peruaanse blauwe bessen naar China en met succes. Francisco Vizquerra, algemeen directeur van Giddings Berries Peru: "De proef vorig jaar is uiterst succesvol verlopen. Dit bleek wel uit de vele positieve reacties die we van onze Chinese klanten ontvingen en het feit dat we een goede prijs voor ons fruit hebben gekregen vergeleken met ander importfruit in dezelfde categorie. Aangezien de Chinese markt veel mogelijkheden voor de toekomst biedt, willen we onze aanwezigheid op deze snelgroeiende markt versterken. We hebben daarom dit jaar besloten om onze export naar China voort te zetten en onze activiteiten op deze markt verder uit te breiden."

Eind deze maand zal de eerste zending Peruaanse blauwe bessen  van de nieuwe oogst van Giddings Fruit de Chinese markt bereiken. Het seizoen duurt van juni tot januari en het areaal strekt zich uit van het noorden tot aan het midden en zuiden van Peru. Het bedrijf is in vier verschillende gebieden gevestigd (Chiclayo, de Andes, Huacho en Ica) waardoor het in staat is om gedurende het hele seizoen een stabiele aanvoer te garanderen. 

Meerdere rapporten wijzen erop dat de blauwebessenproductie in Peru in 2019 enorm zal groeien. Francisco Vizquerra beaamt dit en licht de huidige situatie toe: "Dit jaar zal de oogst inderdaad beduidend hoger uitvallen. Dit is vooral te danken aan de zeer fanatieke aanplant gedurende de afgelopen drie jaar. Veel telers werden de laatste jaren aangetrokken door de goede inkomsten van de sector. Het klimaat in de westelijke delen van Peru maakt het mogelijk de oogst op ieder gewenst moment te plannen. Op deze manier is het eenvoudig om marktkansen optimaal te benutten. Dit seizoen zijn er minimaal 2.000 hectare extra bijgekomen die voor het tweede jaar productief zijn. Doorgaans betekent dit dat de productie verdubbeld. Daarnaast zijn er ook nog  de 5.000 hectare ouder dan drie jaar en waarvan de productiviteit ook verder toeneemt. Dit alles zal resulteren in een totale productie van minstens 100.000 ton."


Volgens Simon Brantes, manager voor de Chinese markt bij Giddings Fruit, is de prijs afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product en de periode waarin het wordt afgezet, waarbij de beschikbaarheid van binnenlands of importfruit een grote rol speelt. "We richten ons op het hogere, ofwel premium, marktsegment in China. Deze markt stelt hogere eisen aan geïmporteerde blauwe bessen dan de andere markten waar we ons fruit afzetten. De markt is uiterst veeleisend als het aankomt op de stevigheid, externe kwaliteit en smaak van het fruit. De blauwe bessen worden voornamelijk in clamshells van 125 gram verpakt. Op andere markten ziet men meer variatie op dit gebied. Als de consumptie echter toeneemt dan zal er meer ruimte zijn om ook andere formaten aan te bieden. Gezien de zeer hoge kwaliteitseisen op de Chinese markt, monitoren we de hele toeleveringsketen nauwlettend, waarbij we de grootste zorg besteden aan alle processen die nodig zijn om het product vanaf de plantage op het bord van de eindconsument te krijgen."

Voor meer informatie:

Simon Brantes - Market Manager China
Giddings Fruit
Tel:+86 21 515 816 88
Mobile:+86 182 2172 0836 (WeChat)
Email: simon.brantes@giddingsfruit.com       
www.giddingsfruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven