Trayloze appelverpakking

Appeltelers verpakken al enige tijd zonder trays en ze zijn blij met Redpack verpakkingsmachines voor het continue innoveren van hun machines. Trayloze verpakking maakt het mogelijk minder verpakkingsmateriaal te gebruiken en Redpack heeft gegarandeerd dat de ontwikkeling van z'n  machines voort blijft gaan om de verpakking nog strakker te maken en nog meer materiaal te besparen. 

Daarnaast verzamelen ze feedback van de sector om machineonderdelen, die gebruiksvriendelijk zijn, te ontwikkelen. Appelen lopen snel schade op en kneuzen gemakkelijk waardoor ze voorzichtig behandeld moeten worden. Redpack ontwikkelde aanvankelijk de P325E-FI trayloze appel-verpakkingsmachine door nauw met appelverpakkers samen te werken om er zeker van te zijn dat ze de best mogelijke oplossingen konden ontwikkelen. De "Frictieloze Invoer" werd speciaal ontworpen om met relatief hoge snelheid (tot 70 ppm voor een 6 pack) appelen te verpakken zonder appelen te kneuzen. De uiteindelijke verpakking draagt het logo van de retailer en is aantrekkelijk om te zien voor de consument. 

Redpack heeft steeds z'n originele ontwerp verbeterd door aan de P325E-I digitale mogelijkheden toe te voegen waarmee thermisch printen en labelen mogelijk gemaakt wordt, wat snel en gemakkelijk in het gebruik is voor degene die de machine bedient. 

De P325E-FI heeft een invoer van 3,5 m met zijbanden, draaglatten en zachte, flexibele eind en start duwers. Het effect hiervan is een band waarop de appelen voorzichtig door de machine geloodst worden. Dit zorgt ervoor dat de appelen beschermd zijn en voorkomt kneuzen tijdens de reis naar de inpakmodule. 

Consumenten gaven te kennen dat ze een verbeterde overgang van de band naar het verpakkingsmateriaal wilden en Redpack heeft een bandeenheid toegevoegd die ervoor zorgt dat de overgang rimpelloos en zo voorzichtig mogelijk verloopt. In combinatie hiermee heeft de machine een mechanisme met 'zachte' armen om de appelen in de materiaalbuis op hun plek te houden wanneer ze worden verpakt en via een lopende bandsysteem naar het afdichten van de verpakking geleid worden. Het inpakken wordt uitgevoerd met een minimale aanraking van de gesorteerde appelen en met minimale beweging van het fruit waardoor schade en kneuzen beperkt wordt. 

Een ander uniek ontwerp-onderdeel van de P325E-I maakt het mogelijk om de productinvoer aan te passen zonder onderdelen te hoeven vervangen. Door een handel om te draaien bewegen de eind en start duwers apart van elkaar voor een grotere sortering van het product, waarmee 2-4-6-8-10 appelen verpakt kunnen worden zonder onderdelen te moeten aanpassen. Het is dus snel en gemakkelijk voor het personeel van een verpakkingsstation om de hoeveelheid te verpakken appelen aan te passen. Ook heeft de P325E-FI de mogelijkheid aangepast te worden voor verpakking in trays en zelfs in 'hot dog'-stijl.  

Natuurlijk kunnen niet alleen appelen verpakt worden, maar ook peren, pruimen, kiwi, sinaasappelen, citroenen en veel meer. Mocht de P325E-FI niet de perfecte verpakkingsmachine voor je zijn, dan heeft Redpack een scala aan machines en invoersystemen die aan je specifieke eisen aangepast kunnen worden. 

Voor meer informatie:
Clare Dyble
Redpack
Mobile +44 7818 084 789
Email clare.dyble@redpack.co.uk 
www.redpack.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven