Meer dan 500 aanwezigen bij Grand Opening nieuwbouw Hoogsteder

Tholen - Tijdens een heuse ‘Grand Opening' die afgelopen zaterdag van 14.30 tot 19.30 uur plaatsvond, is een nieuw Hoogsteder-distributiecentrum geopend. Meer dan 500 gasten waren uitgenodigd om het pand te komen bezoeken en te komen genieten van een gezellig feest. Want van het moment waarop er zich een mogelijkheid voordeed om het nieuwe centrum – dat in slechts enkele maanden was gebouwd – aan anderen te presenteren, wilde Hoogsteder daar natuurlijk wel een bijzonder evenement van maken.

Klik hier om een fotoreportage van de dag te bekijken

Een modern en technologisch geavanceerd distributiecentrum
Dankzij een oppervlakte van 10.235 m2 kon het bedrijf niet alleen alle activiteiten op één plek gaan concentreren en alle filialen in een gezamenlijke ruimte onderbrengen, maar ook het distributiecentrum vergroten, de faciliteiten moderniseren en zichzelf –  als het gaat om duurzame ontwikkelingen – als verantwoordelijke actor positioneren. Vanaf maandag 1 juli 2019 gaan Hoogsteder, Blue Sky Cargo, E. van den Berg en Greenery Produce Overseas and Greenery Italia op één locatie aan de Prismalaan West 43 - 2665 PC Bleiswijk samenwerken. Op dit moment gaan de verschillende groente- en fruitproducten langs 23 docks en kunnen ze worden opgeslagen in 8 koelcellen met een totale capaciteit van 710 pallets. Momenteel rijden er twee vrachtwagens van Hoogsteder over de Europese wegen.

Daarnaast heeft het bedrijf een geavanceerd systeem ingevoerd om de ontwikkeling van de levensduur van de groente- en fruitproducten nauwkeurig te kunnen volgen. Hoogsteder is een internationaal bedrijf. Zeker voor een internationaal bedrijf is het van groot belang om te blijven innoveren en moderniseren. In het kader van innovatie heeft Hoogsteder een controlekamer voor de streng gereguleerde Japanse exportproducten kunnen creëren. In die kamer worden de groente- en fruitproducten grondig geïnspecteerd en gecontroleerd op de afwezigheid van ongedierte als de Europese vlieg. In het kader van modernisering is het nieuwe distributiecentrum nu uitgerust met een beveiligde ruimte voor luchtvervoer om zo nóg efficiënter te kunnen werken.

Klik hier om een fotoreportage van de dag te bekijken

CSR als kern van de nieuwbouw
Hoewel Hoogsteder er alles aan heeft gedaan om vooral voor de groenten en fruit een zo optimaal mogelijk klimaat te creëren, heeft het bedrijf ook hard gewerkt aan het creëren van een ruimte met een zo optimaal mogelijk klimaat voor werknemers en partners van Hoogsteder. Denk dan aan een nieuwe cafetaria, ergonomische bureaus, een speelkamer, douches voor chauffeurs, een grote open ruimte waar 50 werknemers kunnen werken, kleinere afsluitbare ruimtes waar geconcentreerd gewerkt kan worden, lichte opslagruimten en zelfs een gebedsruimte. Hoogsteder liet niets aan het toeval over om het welzijn van de werknemers en de goede sfeer op het werk te bevorderen.

Bij de bouw van het distributiecentrum was het van belang dat dit op een ecologisch verantwoorde manier zou gebeuren. En dat is gelukt: dankzij de zonnepanelen op het dak, een geothermisch systeem en kunstverlichting van enkel ledlampen, is het gebouw 100% zelfvoorzienend in energie.

Klik hier om een fotoreportage van de dag te bekijken

Een groot en toch intiem feest
Hoogsteder wilde van de ‘Grand Opening van het nieuwe distributiecentrum een gezellig evenement voor jong en oud maken. Daarom had het bedrijf Rob en Emiel, twee beroemde Nederlandse illusionisten gevraagd om de dag extra speciaal te maken met hun goocheltrucs en een dynamisch optreden. Rond 16.00 uur hebben Bas Feijtel – voorzitter van de Raad van Commissarissen van The Greenery – en Frans Scholts  – directeur van Hoogsteder – de aanwezigen om de beurt toegesproken, aan hen het nieuwe gebouw gepresenteerd, de sterke punten en de ambities van Hoogsteder benadrukt en alle werknemers en partners bedankt voor hun inzet.

De gasten hebben daarna kunnen genieten van een gezellig feest in de immense ruimte die voor de gelegenheid zorgvuldig was aangekleed en ingericht. Verder hebben de gasten niet alleen kunnen genieten van door verschillende foodtrucks aangeboden snacks, maar ook van de verse producten van de verschillende telers en partners van het bedrijf. De hapjes smaakten vast net zo lekker als ze eruit zagen. Hoogsteder wilde er bovendien zeker van zijn dat de zestig met hun ouders meegekomen kinderen het naar hun zin zouden hebben. Daarom was er in een van de koelcellen speciaal voor hen een speelkamer ingericht.

Hoogsteder Groep is gespecialiseerd in de afzet van groente en fruit in Frankrijk, Italië en Zwitserland, het Midden-Oosten, de VS en Japan. In Frankrijk en Italië worden bijna alle grootwinkelbedrijven beleverd; in Spanje ligt de nadruk traditioneel meer op de groothandel. Hoogsteder heeft in Frankrijk de grootste afzet vanuit Nederland van alle Nederlandse exporteurs. De firma E. van den Berg is specialist voor Zwitserland en Oostenrijk en belevert zowel retail als groothandel en is vanuit Nederland marktleider op Zwitserland. Greenery Produce richt zich op het Midden-Oosten, de VS en Japan. Blue Sky Cargo is onafhankelijk luchtvrachtvervoerder en gespecialiseerd in het transport van bederfelijke goederen, zoals groenten, fruit, bloemen en planten.

Klik hier om een fotoreportage van de dag te bekijken


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven