Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seipasa en SP

Biostimulanten een groeiend marktsegment in de teelt van zachtfruit.

Tijdens Congres voor Zachtfruit heeft Seipasa, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van biologische bestrijdingsmiddelen, biostimulanten en meststoffen voor de landbouw, de nieuwe trends in het gebruik van biostimulanten voor zachtfruit gepresenteerd.

Ook SP Soluciones Agrícolas, een toonaangevend bedrijf in de levering van diensten en oplossingen zonder residuen voor de teelt van zachtfruit, was aanwezig op het evenement. De bedrijven namen samen deel aan het congres, met als doel om de voordelen van nul-residubehandelingen in de sector te benadrukken.

Juan Manuel López, marketingdirecteur van Seipasa, en Mateo Aroca, technisch manager van SP Soluciones Agrícolas.

Juan Manuel López, marketingdirecteur van Seipasa, gaf aan dat het gebruik van biostimulanten een groeiend marktsegment is in de teelt van zachtfruit. Hij refereerde aan de veranderingen die het onlangs goedgekeurde nieuwe Europese reglement voor meststoffen met zich meebrengt.

"De EU-regelgeving en het steeds grotere milieubewustzijn van de maatschappij leiden tot een nieuw landbouwmodel, dat inzet op niet-vervuilende oplossingen, die duurzaam zijn en planten in staat stellen om maximaal te profiteren van de hulpbronnen. Hierin hebben biostimulanten een groot groeipotentieel, helemaal in een belangrijke teeltregio als de provincie Huelva", aldus Juan Manuel López.

Op zijn beurt ging Mateo Aroca, technisch manager van SP Soluciones Agrícolas, in op de technische kenmerken en de toegevoegde waarde van een aantal van de biostimulanten van Seipasa voor de teelt van zachtfruit. Hij noemde de Seiland en Sweetsei als oplossingen die de weerstand van de plant tegen abiotische en infectieuze factoren verhogen.

López en Aroca namen deel aan het programma met technische presentaties en gaven een lezing met de titel "Biostimulanten voor zachtfruit: een onstuitbare wereldwijde trend".

Publicatiedatum: