Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lang aspergeseizoen in Nordrhein-Westfalen afgelopen weekend beëindigd

De aspergeoogst in Nordrhein-Westfalen is na een gemiddeld seizoen met een vroege start ten einde gekomen. 24 juni is het traditionele seizoenseinde, deelt het Landbouwschap Nordrhein-Westfalen mee. In het afgelopen jaar werden de asperges in Nordrhein-Westfalen op circa 4.000 hectare geteeld.

Wat er nu nog groeit, wordt niet meer gestoken. In de komende drie maanden groeien de aspergeplanten tot wel 2 meter hoog en vormen ze met behulp van zonlicht energiereserves, die vanaf september in de wortels worden opgeslagen. Deze energievoorraad is nodig om de oogst van volgend aspergeseizoen te garanderen.

Het aspergeseizoen loopt bij veel bedrijven sinds eind maart op volle toeren. Dit jaar kregen de asperges te maken met een mix uit warme, maar in mei ook zeer koude dagen. De aspergetelers konden door het omkeren van de folie op de akkers de oogst aan de wisselende temperaturen aanpassen. Aangezien de consumenten in Duitsland de voorkeur geven aan witte asperges met witte koppen, is het afdekken van de aspergedammen essentieel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven