Laseta Mushrooms en teeltbedrijf Champworld failliet

Tholen - De champignonsector staat al jaren onder druk. Nieuwste slachtoffers van de concurrentiestrijd zijn het afzetbedrijf Laseta Mushrooms en paddenstoelenteeltbedrijf Champworld van Ad en Anja Peffer uit Ammerzoden. Gisteren verklaarde de rechtbank Zutphen beide firma's failliet. Mr C.G. Klomp van Bierman Advocaten is tot curator benoemd. Navraag leert dat er op dit moment nog geen ontwikkelingen te melden zijn. 

In 2018 sloot één van de filialen in Horst waar Laseta operationeel actief was op het gebied van teelt en verpakken en werden de  activiteiten die daar plaatsvonden ondergebracht op locaties die meer in de buurt van Ammerzoden liggen. Deze efficiencyslag heeft de bedrijven niet kunnen redden van het faillissement. Laseta Mushroom en Champworld willen geen verdere mededelingen doen maar bevestigen het faillissement.

Laseta/Champworld teelt ongeveer 220.000 kilo aan witte en kastanje champignons per week en telt ongeveer 250 medewerkers. Het bedrijf is sinds 1975 actief in de champignonsector en groeide uit tot een van de grotere spelers. “Het is pijnlijk om te ervaren dat onze noodkreet van vorig jaar toch weer werkelijkheid is geworden”, reageert Ko Hooijmans, voorzitter van de vakgroep Paddenstoelen teelt LTO Nederland. Vorig jaar luidde hij namens de sector de noodklok en riep supermarktbedrijven op tot een  prijsverhoging van champignons. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven