Prijzen Italiaans zomerfruit in de lift

"We hebben een breed aanbod aan fruit beschikbaar waardoor we het hele jaar aanwezig zijn op de markt. Momenteel hebben we abrikozen, perziken, percoca's (abrikozen met rood vruchtvlees), watermeloenen, tomaten en courgettes. En daarnaast hebben we ook biologische abrikozen, kersen en percoca's." Dat zegt Angelo Solfrizzi, marketing manager bij La Nuova Miriam Frutta (een Apulische onderneming die in 2016 werd opgericht en zich bezighoudt met de afzet van groenten en fruit).

De onderneming wordt voor het grootste deel gerund door mensen tussen de 25 en 40 jaar. "Onze telers telen hun eigen gewassen in overeenstemming met de regelgeving. Op deze manier kunnen we de consument een goed, gezond en mooi stuk fruit leveren. We kunnen rekenen op ongeveer 70 telers."

De San Ferdinando perziken uit Apulië worden geteeld op een oppervlakte van 10 hectare en de abrikozen uit Conversano op 20 hectare. De volumes liggen in lijn met de vraag vanuit de markt.

"We zijn actief op markten in verschillende Italiaanse regio's, maar Apulië is de regio waar we de meeste klanten hebben. We zijn onlangs gestart met de oogst van de percoca's van het Egea ras en deze worden afgezet tussen de €1,00 en €1,20 per kilo.

"De afgelopen dagen waren de prijzen van abrikozen, perziken en nectarines erg laag, maar nu is er sprake van een lichte stijging. De perziken hebben een prijs van €1,00 à €1,20 per kilo, de nectarines €1,00 en de abrikozen van het Orange Rubis ras worden afgezet tegen €1,50 per kilo."

Voor meer informatie:
La Nuova Miriam Frutta srl 
Via dell'Ulivo 14/16
70014 Conversano (Bari)
Tel.: (+39) 080/495 9100
Email: lanuovamiriamfrutta@gmail.com
Facebook: La-Nuova-Miriam-Frutta


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven