Supermarktketen Todis komt met plasticvrije verpakking

Met de lijn 'A tutto sapore' lanceert de Italiaanse supermarktketen Todis een plastic-vrij project om bij te dragen aan een ecovriendelijke toekomst.

"De lijn 'A tutto sapore' omvat 9 items die afkomstig zijn uit Italiaanse teelt. Het gaat om kersen, cherrytomaten, datterino tomaten, marinda tomaten, perziken, nectarines, platte perziken, druiven en meloenen. Al deze gewassen hebben een open kartonnen verpakking, zodat de versheid en kwaliteit kan worden gegarandeerd.

Todis heeft ervoor gekozen om plastic verpakkingen in de ban te doen en hiermee wil het het een signaal afgeven naar de wereld van de retail.

Momenteel is 90% van al het aanbod verpakt in plastic en 95% van al het afval in de Mediterranee bestaat uit plastic (bron WWF).

'A tutto sapore' is een groenten- en fruitmerk waarin een brede selectie, volledig in overeenstemming met seizoensgebondenheid, is opgenomen. Alle verpakkingen van de lijn zijn van karton en hebben een innovatief ontwerp.

De producten van 'A tutto sapore' zijn vanaf juni verkrijgbaar bij alle supermarkten van Todis. De keten is ervan overtuigd dat dit een eerste stap is op weg naar een schonere toekomst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven