Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alle plastic zakken uit winkels verbannen

Losse AGF bij Sainsbury's alleen nog met eigen tassen mee te nemen

Sainsbury’s vermindert dit jaar nog eens 1.284 ton plastic. Hieronder valt 489 ton aan plastic tasjes die momenteel gebruikt worden voor los AGF en brood en banket items. 

In september worden papieren zakken aan klanten beschikbaar gesteld voor brood en banket producten. Klanten die los AGF kopen, kunnen hun eigen tassen meenemen of een herbruikbare tas kopen die gemaakt is van gerecycled materiaal. 

Sainsbury’s heeft al maatregelen genomen die leiden tot een vermindering van 8.101 ton plastic elk jaar. Met deze recente maatregelen komt het totaal op meer dan 10.000 ton. Dit naast de garantie dat alle plastic verpakking herbruikbaar, gerecycled of composteerbaar is in 2025. 

Sainsbury’s zal ook plastic bestek uit winkels verwijderen naast:
plastic trays voor asperges en maïs (144 ton)
plastic deksels voor potten room (114 ton)
plastic trays voor tomaten (102 ton)
plastic trays voor wortelen (38 ton)
plastic hoezen voor kruidenpotten (18 ton)

Het volgende wordt door het bedrijf vervangen:
zwarte plastic trays door recyclebare alternatieven (6000 ton) 
plastic film over AGF door recyclebare alternatieven (2518 ton)
PVC en polystyreen trays door recyclebare alternatieven (1213 ton)
plastic trays voor eieren door een vezelalternatief (341 ton)
plastic bestek voor afhaalproducten door houten alternatieven (38 ton)

Sainsbury’s CEO Mike Coupe: “We willen alle onnodige plastic verpakking in Sainsbury's winkels verminderen. Onze klanten verwachten van ons dat we voorgaan in belangrijke zaken als deze en daarom ben ik vastberaden om plastic verpakkingen te verwijderen en vervangen waar mogelijk is en alternatieven voor plastic aan te bieden in die gevallen dat plastic nog steeds vereist is om een product te beschermen."

Sainsbury’s maakte onlangs sterke beloften bekend rond het verwijderen en vervangen van plastic door zoveel mogelijk producten aan te bieden die van gerecycled materiaal gemaakt zijn of die na gebruik gerecycled kunnen worden. Dit omvat ook het gebruik van donker plastic (dat moeilijk te recyclen is) voor versproducten tegen het einde van 2019. Momenteel heeft Sainsbury's bevestigd zwarte plastic trays tegen het einde van het jaar te vervangen door recyclebare alternatieven en zwarte kant-en-klare maaltijd trays binnen de komende twee maanden te vervangen. 

Sainsbury's focust al vele jaren op het minimaliseren van alles wat een impact op het milieu heeft. Dit heeft b.v. geleid tot het verwijderen van microbeats uit eigen merkproducten en tot het als eerste aanbieden van papieren wattenstaafjes. 

Voor meer informatie:
Sainsbury
www.sainsbury.co.uk

Publicatiedatum: