Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roelant Komen, Fairtrasa:

"Mexicaanse bio-limes komen als geroepen na lange periode van tekorten"

Tholen - Bij Fairtrasa in ‘s-Gravenzande is eind vorige week het Mexicaanse seizoen voor de biologische limes gestart. "Gelukkig hebben we daardoor weer meer aanvoer tot onze beschikking. De afgelopen weken is er een onwijs tekort geweest aan bio-limes en schoten de prijzen de lucht in tot wel 16-18 euro, simpelweg omdat er nauwelijks product beschikbaar was", vertelt Roelant Komen.



"Het aanbod is nog niet al te groot, maar de prijzen zijn inmiddels gestabiliseerd rond de 12 euro, wat nog altijd een nette prijs is", vertelt Roelant. Hij noemt het prijsverschil met de conventionele limes behoorlijk. "Het is ook een heel ander product. Omdat de bio-limes niet met wax worden behandeld, zijn ze lichter van kleur en hebben ze ook een kortere houdbaarheid. Uit Brazilië komen er nog weinig bio-limes, want in grote delen van het land hebben ze last van citruskanker en moeten de limes verplicht behandeld moeten worden om verspreiding tegen te gaan.

Fairtrasa verkoopt het gros van de bio-limes in Duitsland en Frankrijk "We verwachten de komende jaren wel meer bio-limes op de markt. Met name in Colombia zijn er veel teeltprojecten gestart, die de komende jaren in productie komen. Maar dat is niet erg, want er is de afgelopen drie, vier jaar eigenlijk structureel een tekort geweest naar bio-limes en die markt zal de komende jaren meer in balans komen. Hopelijk krijgen we de komende periode zonnig weer, want dat komt de lime-afzet altijd ten goede!"

Voor meer informatie:
Roelant Komen
Fairtrasa Holland
Tel: 0174-291600
roelant@fairtrasa.nl
www.fairtrasa.com