Robert Vogel, AGF Direct:

"Vlotte bloemkoolafzet op lege markt, broccolivolumes laten nog even op zich wachten"

Tholen - Het Hollandse bloemkoolseizoen ging twee à drie weken terug rustig van start. "De start was wat later dan we hadden verwacht, maar inmiddels zitten we goed in de aantallen", vertelt Robert Vogel van AGF Direct uit Zwaagdijk.

De afzet van de bloemkool verloopt boven verwachting. "Er is geen Spaanse of Franse bloemkool meer, dus de markt is goed schoon. Dat zorgt voor een vlotte afzet. Ondanks dat we redelijk grote volumes tot onze beschikking hebben, loopt het product vlot weg en ook nog eens voor behoorlijke prijzen", aldus Robert.

De prijs voor de bloemkool (zessen) ligt zo tussen de 0,90 - 1,10 euro. "En de kwaliteit is ook nog eens goed, dus we hebben niks te mopperen", lacht de vollegrondsgroentenhandelaar. "Zowel uit binnen- als buitenland is er een goede vraag."

Het Hollandse broccoliseizoen is daarentegen nog maar mondjesmaat begonnen. "We hadden verwacht in deze periode al een goede start gemaakt te hebben, maar de groei blijft behoorlijk achter. Voordat we echt in de aantallen zitten, zijn we wel twee, drie weken verder", verwacht Robert.

"Aangezien de importbroccoli zo goed als opraakt en matig van kwaliteit is, vliegen de prijzen de lucht in. Voor de Spaanse broccoli worden zelfs prijzen van 1,50-1,70 euro gevraagd", vertelt Robert.

Tot slot kenmerkt de ijsbergslamarkt zich als een redelijk stabiele markt. "Er is niet overdreven veel beschikbaar en het product loopt voor prijzen rond de 4,50 euro vlot weg."

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
Tel: 085 30 32 633
Mob: 06 38 19 19 90
robert@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven