Grieks abrikozenseizoen gestart

Het Grieks abrikozenseizoen start binnenkort. Het vorige seizoen was niet een van de beste, waardoor telers en exporteurs op een beter jaar hopen. Volgende week begint het seizoen met het vroege ras Bora en midden september eindigt het met het late Franse ras Fardao. 

Het Griekse exportbedrijf Nespar kijkt uit naar het begin van het nieuwe abrikozenseizoen. Volgens Konstantinos Maragkozis van Nespar was het vorig seizoen teleurstellend. "Het vorige seizoen was behoorlijk slecht. Alle rassen waren 7 tot 10 dagen eerder vanwege de hoge temperaturen. Veel nieuwe rassen kwamen op de markt zonder eerst getest te zijn."

"Ondanks het teleurstellende seizoen zijn er veel nieuwe abrikozenteeltbedrijven bij gekomen. De telers in Griekenland, Italië. Spanje en Frankrijk focussen zich op de vroege rassen. Daarom zal het een uitdaging worden om met de overvloedige hoeveelheden op de Europese markt om te gaan. En dat is juist waar we het meest naar exporteren. We hebben wel wat andere klanten in het Midden-Oosten, die wat extra hoeveelheden overnemen."

De abrikozen uit Griekenland verschijnen iets later dan gebruikelijk. Maragkozis vertelt dat dit door het weer komt. "Het weer was behoorlijk koud in april en mei zonder veel zonneschijn. Daarom zijn alle rassen wat later dan normaal. In andere streken in Griekenland hadden ze te maken met hagelstormen, wat zal resulteren in problemen met de kwaliteit. Nespar heeft daar geen last van. Wij verwachten een hoge kwaliteit van onze abrikozen van midden juni tot midden september."

Voor meer informatie:
Konstantinos Maragkozis
Nespar
Tel: +30 25910 61 779
Email: k.maragkozis@nespar.gr  
www.nespar.gr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven