FruitMasters presenteert twee nieuwe Prestige-aanwinsten

Met een culinaire wereldreis werd de nieuwe HANOS-vestiging in Hengelo feestelijk geopend. Een mooie gelegenheid voor FruitMasters om ook een reis in beeld te brengen: die van haar beste zachtfruit. Blauwebessenteler Gerard Vrielink uit de regio en de Amsterdamse topkok Dennis Huwaë - een van de signatuurchefs van het keurmerk Prestige - waren de gidsen bij de tocht van teler naar topchef.

De chef en de teler hebben meer gemeen dan je op het eerste oog misschien zou denken, zegt Prestige-brand manager Wouter Vagevuur. ‘Beiden moeten het hebben van de natuur, moeten hun product en de smaak ervan door en door kennen, mee kunnen bewegen met de seizoenen en creatief met uitdagingen kunnen omgaan. Alleen zo kunnen ze tot de allerhoogste kwaliteit komen.’ Prestige legt de verbinding tussen beiden, want bij de beste chefs hoort uiteraard het beste fruit, en andersom. Bij de opening van HANOS Hengelo vond zo een nieuwe ontmoeting tussen uitblinkers plaats. Dennis Huwaë liet zijn vakmanschap los op twee debutanten in de kampioensselectie van Prestige: de honingbes en de Favori aardbei.

‘Een mooie, glanzend rode kleur, een egale kegelachtige vorm en een echt zoete aardbeismaak’, omschrijft Vagevuur de Favori. Na drie jaar in het FruitMasters-assortiment, is de Favori nu klaar voor het Prestige-keurmerk onder de noemer Special Selection. ‘We hebben de tijd genomen om dit product te leren kennen. Bij Prestige hoort alleen het allerbeste fruit.’ Ook de honingbes hoort nu bij die groep. ‘De honingbes is familie van de blauwe bes, maar is een tikje aromatischer en heeft op het laatst een mooi zuurtje.’ De honingbes werd niet eerder op deze manier professioneel gecultiveerd. Dit betekent dat Prestige-klanten kunnen proeven van een unieke primeur.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven