Bij de Franse supermarkt Loop neem je zelf je verpakkingen mee

Op het eerste gezicht lijkt Loop om het even welke andere supermarkt, maar als je goed kijkt, zie je dat er alleen verpakkingen van glas of metaal te vinden zijn.

Samen met het recyclingbedrijf TerraCycle is het bedrijf partnerships aangegaan met grote namen uit de voedingsmiddelensector en die van hygiëne artikelen (Ariël, Coca Cola, Milka, Nivea, Signal en zelfs Carrefour) om productspecifieke verpakkingen te ontwikkelen die herbruikbaar of recycleerbaar zijn.

Er wordt statiegeld gerekend voor elke verpakking en dat gaat om een bedrag van enkele tientallen centen tot 5 euro per product. Er bestaat ook een "automatische navuloptie” voor producten die op een regelmatige basis gekocht worden. Zo moet er slechts één keer statiegeld betaald worden.

Na gebruik worden de verpakkingen in de leveringszak gestopt, waarna Loop die ophaalt en de verpakkingen reinigt en steriliseert voor een nieuw gebruik.

Er zijn echter relatief hoge kosten verbonden aan het systeem. Courante producten zijn door de band duurder op het online platform. Zo kost een liter cola 1,23 euro op Carrefour.fr (plastic fles) en 3,10 euro + 0,35 cent statiegeld bij Loop (glazen fles). Verzendkosten variëren tussen 20 euro (voor bestellingen van minder dan 75 euro) en 10 euro (voor bestellingen van meer dan 150 euro).

Het bedrijf bevindt zich momenteel in proeffase in Parijs en omstreken..

Neem een kijkje op de website: Maboutiqueloop.fr

Bron: bfmtv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven