Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het weer zorgt voor gaten in het Amerikaanse blauwe bessenaanbod

Mogelijk vallen er gaten in het aanbod van Amerikaanse blauwe bessen. Aan de oostkust is er een gat tussen het aanbod uit Georgia en uit Noord-Carolina. Franco Maggiore van Thomas Fruits et Legumes uit Montreal: "De temperatuur werkt niet echt mee. Blauwe bessen hebben een bepaalde hoeveelheid warmte nodig en het duurt nog een week voor Noord-Carolina start." Hij begon ook twee weken later, maar is net klaar met de teelt. Georgia begon op tijd, maar lagere temperaturen zorgen voor een korter seizoen. Mexico was een maand geleden klaar. 

Ondertussen begint Californië aan de westkust op 25 mei en dat loopt door tot 20 juni. Ken Galloway van Farm to Table Berries in Californië: "Het gewas loopt zeven dagen achter op 2018. Na 20 juni valt er een gat totdat het noordwesten begint."

Volumen in het oosten lager
Maggiore merkt op dat het volumen aan de oostkust wat lager is dan in 2018. De kwaliteit aan beiden kusten is goed. Galloway zegt dat de bessen een prima maat, stevigheid en smaak hebben en Maggiore voegt eraan toe dat de textuur en stevigheid van de bessen beter is, net als de kleur.

Tegelijkertijd blijft de vraag consistent en sterk. Maggiore: "Er is altijd vraag. Consumenten willen altijd blauwe bessen wegens gezondheidsredenen."

Bovenstaande betekent dat de prijzen gestegen zijn in vergelijking met vorig jaar. "Vorig jaar was het een stuk goedkoper. De prijzen liggen nu 25% hoger."

Naar de toekomst kijkend ziet Maggiore dat het gewas uit New Jersey in juni start. "New Jersey is het best voor smaak en textuur en ik denk dat hun seizoen overvloedig zal zijn. De temperatuur is er goed. Ze zullen het dit jaar erg goed doen." Hij voegt eraan toe dat Oregon steeds populairder wordt wat blauwe bessen betreft door de goede smaak van hun product. 

Voor meer informatie: 
Franco Maggiore 
Thomas Fruits et Legumes 
Tel : +1 (514) 389-3815
franco@thomasfruits.com  
www.thomasfruits.com

Ken Galloway 
Farm to Table Berries
Tel: +1 (559) 724-9169 
ken@farmtotableberries.com 
http://www.farmtotableberries.com

Publicatiedatum: