Minder roodschillige aardappelen in Californië

Het begin van het Californische aardappelseizoen wordt later verwacht door kouder weer tijdens het groeiseizoen. Witschillige aardappelen zullen eerst geoogst worden, gevolgd door de geelschillige en de roodschillige. 

Tom Drulias of T.D. Produce Sales: "Hoewel de datum nog niet vast staat, zullen we met de oogst van de witschillige aardappelen tussen 2 en 7 mei beginnen. De geelschillige beginnen een dag of twee later en de roodschillige een week na de witschillige. De koudere winter en lente betekenen dat Californië een week tot 10 dagen later dan gewoonlijk begint."


Wat areaal voor roodschillige vervangen
Het areaal voor roodschillige aardappelen is in Kern County verkleind en veelal vervangen door witschillige en geelschillige rassen. Dit lijkt een reactie op relatief slechte marktomstandigheden voor roodschillige aardappelen tijdens de afgelopen paar jaar. 

"Vorig jaar was de markt voor roodschillige aardappelen niet goed, waardoor het areaal dit jaar verkleind werd. In Kern County met 35%, wat behoorlijk is. Het areaal voor witschillige steeg 13% en voor geelschillige 15%. Het areaal is dus als antwoord op de markt verschoven."

Sterke markt
Prijzen voor Californische aardappelen worden goed geraamd omdat de nationale aardappelmarkt voor goede omstandigheden zorgt. Hoewel de markt voor roodschillige zwak is, zal het afgenomen volume een positief effect hebben. 

"We verwachten dat de markt voor roodschillige aardappelen dit jaar beter zal zijn nu er minder aanbod is. Het hele land lijkt minder roodschillige op voorraad te hebben, maar er zal nog voldoende aanbod tot mei zijn. Vorig jaar hebben we witschillige en geelschillige tegen goede prijzen afgezet en we ramen dit jaar hetzelfde. De populariteit van geelschillige aardappelen blijft groeien."

Voor meer informatie:
Tom Drulias
T.D. Produce Sales
Ph: +1 (661) 328-9700
tom@tdproduce.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven