De Franse markt voor vegatarische voorgerechten groeit met 25% per jaar”

In 2018 heeft France Mushroom het assortiment versproducten voor het groenten- en fruitschap volledig herzien. Chris Chamballu, sales manager bij het bedrijf: “We hebben de zwarte bakjes vervangen door volledig recyclebare groene verpakkingen. We hebben ook een mascotte genaamd 'Chef Champi' gemaakt om ons assortiment het hele jaar door op te fleuren.”

Een 100% Frans product
Bij de verpakkingen hebben we voor de kleur groen gekozen om het natuurlijke aspect van de paddenstoel te benadrukken en om ons te onderscheiden van zwart of blauw, de Europese kleuren die meestal worden gebruikt. Bij de aankoop van de groene bakjes met groenten of fruit van France Mushroom weten consumenten dus zeker dat ze de Franse telers steunen.”

Frankrijk Champignon heeft onlangs ‘Les p'tits marinés’ geïntroduceerd, die deel uitmaken van gemaksproducten. “De gemarineerde ingrediënten passen bij de nieuwe consumptiepatronen van consumenten die op zoek zijn naar gezonde en natuurlijke producten. De markt voor vegetarische voorgerechten maakt een sterke groei door (25% per jaar) en trekt nieuwe klanten aan in de vorm van jonge flexitariërs, vegetariërs en veganisten,” legt Chris uit.

 

"Met 'Les p'tits marinés' beantwoorden we aan hun verwachtingen. Het zijn natuurlijke producten zonder conserveermiddelen. De kwaliteit van de paddenstoelen blijft behouden dankzij de olijfolie en de azijn en de marinade is gemaakt van natuurlijke kruiden. Met dit complete en coherente assortiment willen we de expertise van onze Franse telers uit de Loire-vallei niet alleen verdedigen, maar ook promoten.”

“France Champignon is de Franse leider op het gebied van portobello champignons bestemd voor de industrie en de supermarkten met een teelt van 60.000 ton per jaar,” besluit Chris.

Voor meer informatie:
France Champignon
Telefoon: (33) 02 41 40 51 48
Fax : (33) 02 41 40 51 49
chris.chamballu@francechampignon.fr 
commercial.frais@francechampignon.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven