Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: "Het weer tijdens de bloei en de oogst zullen de kersenkwaliteit bepalen"

Brother Cherry, eigenaar van een kersenboomgaard en retailer in Shandong: "Meizao kersen uit de kassen in Dalian zijn al op de markt. Ze kosten € 5,93 per pond in teeltgebieden. De groothandelsprijs ligt tussen € 7,90 en € 8,60, terwijl de retailprijs op  €10,55 ligt. Ander aanbod komt uit Weifang in Shandong."

Yantai kersen

Yantai kersen

"De kersenteeltgebieden in Dalian en Yantai nemen meer dan 85% van het binnenlandse aanbod in China voor hun rekening. Het seizoen is in Yantai nog niet begonnen. De Meizao kersen uit kassen in Yantai worden eind april op de markt gebracht. De marktomstandigheden zijn nog steeds moeilijk te ramen. De kwaliteit van de Yantai kersen zal afhangen van het weer tijdens de bloei en oogst."

Yantai kersen

"De vollegrond kersen hadden vorig jaar tijdens de bloei te lijden onder vorst en sneeuw. Tijdens de oogst kwam daar nog eens hevige regenval overheen. Deze weersomstandigheden verminderden de volumes van vorig jaar. Dat nam voor Meizao kersen met bijna 70% af."

Yantai kersen

"Het bloeiseizoen lijkt dit jaar goed te verlopen. De meeste kersenbomen zitten vol bloesem. Het enige probleem is dat het weer een beetje droog is. Het bloeiseizoen duurt 10-14 dagen. Het volumen zou goed moeten zijn als het niet koud wordt. Met het weer moeten we zeker rekening houden. Hevige regenval kan serieuze problemen opleveren. We denken dat de oogst voor Meizao kersen rond 3 juni begint. Die voor Heizhenzhu kersen rond 7-8 juni. De meeste kersen zullen 15 juni geoogst worden."

Contactpersoon: Brother Cherry Yingtao Ge

Tel. nr.: +86 131 8878 2275 

Publicatiedatum: