"Na een aanloopfase van drie jaar hebben we lokale microgroenten die zich kunnen meten aan de wereldtop"

Urban en vertical farming projecten bepalen steeds meer de moderne landbouw. Ook de regio München kent sinds enkele maanden een regionaal teeltproject: onder de naam 'Munich Micros' brengt het ambitieuze oprichtersteam duurzame microgreens in 25 variaties uit lokale teelt op de markt. Na het succes tot nu toe heeft het bedrijf het tot haar opgave gemaakt om de productiecapaciteit en het productpalet stapsgewijs uit te breiden.

Het succesverhaal begon vier jaar geleden toen de oprichters tijdens hun voorafgaand onderzoek op ver gevorderde vertical farming technologieën in Canada en de VS stuitten. De basisgedachte was destijds: hoe zou men een soortgelijk project in Duitsland – in het bijzonder in de regio München – vorm kunnen geven. "Het onderwerp vertical farming, c.q. indoor farming, heb ik daadwerkelijk voor het eerst in onze eigen keuken uitgeprobeerd. Stuk voor stuk zijn we met de eerste testteelt begonnen en konden vervolgens relatief snel de eerste producten oogsten. Na een positieve respons van meerdere sterrenkoks hebben we ons afgelopen jaar op de huidige standplaats gevestigd. Ons bedrijf hebben we dus in mei 2018 na een ontwikkelingsperiode van bijna drie jaar opgericht. Vanaf dat moment hadden we een product dat zich kan meten aan de wereldtop“, zegt medeoprichter en directeur Kevin Jühlcke.

25 standaardvariaties, 365 dagen per jaar
Op de huidige standplaats wordt reeds, onafhankelijk van het weer, in de volle grond continue dezelfde hoeveelheid geteeld. "Bovendien kunnen we ook twaalf maanden per jaar dezelfde kwaliteit op de markt aanbieden. Met onze achttien afzonderlijke soorten en aanvullende mixen, hebben we reeds vijfentwintig variaties die we het hele jaar door aan kunnen bieden. In samenspraak met en op basis van individuele eisen van de gastronomen leveren we ook exclusieve soorten. Vergeleken bij de Koppert Cress catalogus hebben wij ook ettelijke nieuwe soorten ontwikkeld. Daaronder 'Blattsenf', een vijf soorten basilicummix en een proteïnemix voor de veganistische keuken. De volgende stap wordt de ontwikkeling van zoete microgreens: we werken bijvoorbeeld aan een nieuwe variëteit van tarwegras met een zoete, aangename smaak.“

Dit artikel is een korte versie: het volledige interview met de teler, evenals de distributeur, is te lezen in onze apriluitgave van het vakblad Primeur. 

Voor meer informatie:
munich micros GmbH
Kevin Andreas Jühlcke
Geschäftsführender Gesellschafter
Rudolfstr. 112
82152 Planegg
0179/6146575
089/96032976
info@munich-micros.de 
munich.micros@gmail.com 
www.munich-micros.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven