Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Over één tot twee weken verwachten we de eerste ijsbergsla uit de Pfalz"

De eerste Duitse groenten van dit seizoen zijn nu sinds enkele weken op de markt en er komen continu nieuwe bij: "Er is al radijs, bosuien, prei en de eerste bonte slasoorten uit Duitse teelt", vertelt Dieter Hy van het bedrijf Peter Keuthmann. "Deze week was de sla nog wat licht, maar in de komende week rekenen we echter op zwaardere kroppen en ook grotere hoeveelheden."

Met het begin van de Duitse oogst worden de importproducten zo langzaam aan uit de Duitse handel verdrongen. "Bij bonte sla werd er tot voor kort overwegend uit Frankrijk geïmporteerd. IJsbergsla wordt nog uit Spanje afgenomen, maar we verwachten binnen drie weken de eerste producten uit de Pfalz en één tot twee weken later de eerste producten uit de regio Hessen."

Bij de bonte sla zijn vraag en aanbod met elkaar in evenwicht, weet Dieter. Bij de Spaanse ijsbergsla trok de prijs in de afgelopen week echter aan: "De Spanjaarden zijn vanwege de zachte winter heel vroeg met de oogst begonnen en passend hierbij neemt het aanbod dan ook al vroeg af. Zo ontstaat er momenteel een lichte schaarsheid op de markt. "De problemen zijn alleen het gevolg van de afnemende volumes, kwalitatief zijn de producten uit Spanje nog steeds heel goed.

Wat rassen betreft ziet Dieter geen verandering: "Lollo Bionda en Rosso, evenals mixen van de beide rassen, zijn nog steeds populairder dan groene of rode eikenbladsla." Wat de herkomst betreft hebben de consumenten geen duidelijk voorkeuren.

Peter Keuthmann is gevestigd in groothandel Fruchthof-Berlin en levert van daaruit producten aan overwegend markthandelaren, maar ook aan horecabedrijven in de regio Berlijn en Brandenburg.

Voor meer informatie:
Dieter Hy
Peter Keuthmann GmbH & Co. KG
Beusselstraße 44 N-Q
10553 Berlin-Fruchthof
Tel:  +49 (0)30 39 40 99-0
E-mail: info@keuthmann.net 
Web: www.keuthmann.net/      


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven