Op 3 april werden de eerste nectarines en perziken in beschermde teelt geoogst in het Spaanse Huelva. Dit is een week eerder in vergelijking met voorgaand seizoen. De komende dagen zullen er ook abrikozen, pruimen en platte perziken worden geoogst.
In de Italiaanse regio Apuliƫ zullen de perzikbomen over een dag of tien worden uitgedund.
"In vergelijking met het Spaanse seizoen zijn wij meestal 40-50 dagen later. We beginnen rond 20-25 mei en er zou geen overlap moeten zijn tussen het Spaanse en Italiaanse fruit", zegt Nicola Bollino.
"Het is een voordeel voor ons want zo hebben we geen last van de Spaanse waar op de markt. En als wij eenmaal beginnen, dan zorgen we voor constante kwaliteit en kwantiteit. Er wordt een overvloedige oogst verwacht en telers zullen hier hun voordeel mee doen."
Rond 10-15 mei zal er worden gestart met de oogst van de rassen Francoise, Sagittaria en Flariba, zij het met een kleine vertraging.