Voorlichting ontwikkelboerderij De Laarhoeve

Veertig telers bekijken mogelijkheden verwerking tweede keus producten

Er is een toenemende behoefte aan het verwaarden van tweede keus producten door telers. Op 19 maart hield Ontwikkelboerderij De Laarhoeve samen met ZLTO een bijeenkomst voor geïnteresseerden. De Laarhoeve beschikt over een productiekeuken waar restpartijen groenten en fruit worden verwerkt tot jam, soep, chutney of ragout. "Zo voorkomen we voedselverspilling én zorgen we voor extra rendement", aldus Judy Kerkhofs.   

De Laarhoeve is een ontwikkelboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking en al bijna twintig jaar bezig met jam, chutney, conserven en weckproducten. Het team van De Laarhoeve deelde haar kennis en ervaring met productverwerking aan ongeveer 40 ondernemers. Gevolgd door een rondleiding door de nieuwe productiekeuken en het proeflokaal De Kromme Pollepel.

Het tweede gedeelte van de uitbreiding, het proeflokaal De Kromme Pollepel, is er dankzij een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. Het project faciliteert ondernemers met kennis en faciliteiten. In De Kromme Pollepel kunnen ondernemers gebruik maken van alle proef- en productiefaciliteiten en ondersteunt een team van experts waar nodig bij productontwikkeling, productieprocessen en toepassing van wet- regelgeving.

De rondleiding werd afgesloten door een presentatie van Wil Jansen van Kennis Op Maat. De ondernemers kregen uitleg wat er op etiketten moet staan en hoe je veilig professioneel voedsel produceert. 

Voor meer informatie
De Laarhoeve
Laarstraat 16 Diessen
T: 013-5044744
www.delaarhoeve.nl 
judy.kerkhofs@delaarhoeve.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven