Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacques Madec van 'Réseau Le Saint SA':

Winterprei: “We kunnen het nog tot mei volhouden”

We komen aan het einde van het seizoen voor de winterprei. “Het aanbod is relatief gezien in evenwicht met de vraag,” zegt inkoper bij ‘Réseau Le Saint SA’ Jacques Madec. “We kopen lokaal in Bretagne om het in hetzelfde gebied af te zetten. In ons afzetgebied hadden we geen concurrentie van andere landen.”

Hoewel de teelt over het algemeen meer dan voldoende opleverde, begon deze met een kleine vertraging. “Die vertraging heeft er echter voor gezorgd dat we ook later in het seizoen nog producten hebben, dus dat leverde ons geen grote problemen op. Vroeg in het seizoen heeft de vertraging wel problemen opgeleverd omdat we geen prei hadden. Gelukkig weten we dat we de voorraden – ook als dat net wat later is dan gemiddeld – altijd kwijtraken. En daarmee is de vraag, die het hele seizoen goed was, nog steeds voldoende,“ legt Jacques uit.

Hoewel de prijzen fluctueerden, waren ze gedurende het hele seizoen goed. “Ze zijn echter ook weer niet heel hoog,” zegt Jacques.

Het is wat de voorraden betreft moeilijk om precies in te schatten wanneer ze zullen worden afgezet, maar Jacques geeft aan dat er voorlopig nog wel wat prei over zal blijven. “Hoe het daarna zal lopen, weet ik niet. Wat ik wel kan zeggen is dat we in mei meestal weer bij de prei uitkomen. Dit betekent dat we het nog ongeveer een maand zo vol zouden moeten kunnen houden en volgens mij gaat dat ons ook lukken,” besluit hij.

Voor meer informatie:
Jacques Madec
Réseau Le Saint
160 rue Roberto Cabañas
29490 Guipavas – France
Tél. : 02 98 84 58 20
jacques.madec@lesaint-sa.fr 
www.reseau-le-saint.com 

Publicatiedatum: