The Greenery introduceert Vitamine D paddenstoelen

Champignons en andere eetbare paddenstoelen zijn door hun structuur ideale vleesvervangers. Daarnaast bevatten ze van nature nuttige voedingsstoffen als vitamine B, eiwitten en mineralen. Hierdoor passen ze goed in een gezond eetpatroon. Met behulp van uv-licht kunnen paddenstoelen nu ook worden voorzien van vitamine D.

Paddenstoelen bevatten van nature de stof ergosterol, wat onder invloed van zonlicht wordt omgezet in vitamine D. Paddenstoelen, die in de vrije natuur groeien, ontwikkelen vitamine D als de zon schijnt. Maar omdat witte of kastanjechampignons in het donker worden geteeld, wordt dit proces niet geactiveerd. Door de natuur na te bootsen en champignons na het oogsten kort te belichten met uv, wordt de vitamine D door de paddenstoel zelf op een natuurlijke wijze aangemaakt.

The Greenery voegt vitamine D paddenstoelen vanaf heden toe aan haar assortiment paddenstoelen. De paddenstoelen worden verpakt op het teeltbedrijf van Jarno Goesten in Ammerzoden.

Verkrijgbaar bij JUMBO
Vitamine D kastanjechampignons zijn vanaf a.s. maandag verkrijgbaar in alle JUMBO winkels en op jumbo.com.

Project paddenstoelen
Paddenstoelen passen goed in een gezond eetpatroon en worden door hun structuur vaak gegeten als vleesvervanger. Op Verse Oogst laat The Greenery met Project Paddenstoelen zien hoe men full vega en blend recepten gerechten kan klaarmaken. 

Voor meer informatie:
Marcel Goesten
The Greenery
+31(0)180 657 746
m.goesten@thegreenery.com 
www.thegreenery.com 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven