Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve:

"Middenprijzen van tomaten uit Almería waren niet zo verkeerd"

Tholen - De tomatenmarkt ontwikkelt zich volgens Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve momenteel stabiel. "Prijzen voor de Spaanse tomaten zijn momenteel niet extreem hoog, maar toch ook niet extreem laag. Maar als ik de middenprijzen in Almería zie, dan is het volgens mij geen verkeerd seizoen en misschien wel één van de betere van de afgelopen jaren."

"Alleen waren er de laatste weken nogal wat goedkope Marokkaanse tomaten op de markt, dat zat de Spaanse handel een beetje in de weg. Voor de belichte, Nederlandse tuinders zijn de prijzen wel laag geweest. Nu zie je die markt eindelijk weer wat aantrekken", vervolgt de Nederlandse tomatenverkoper. "Hoe de afzet van de onbelichte teelt gaat verlopen, moeten we maar weer afwachten. Er is natuurlijk weer wat uitbreiding geweest. Het warme weer van afgelopen jaar was nou niet zo gunstig voor de beurs van de Hollandse tuinders. Maar hoe dat dit seizoen zal verlopen, is moeilijk in te schatten."

Anaco Greeve verkoopt de tomaten door heel Europa. "Engeland is voor ons niet zo'n belangrijke markt, dus de gevolgen van de Brexit zullen voor ons wel meevallen. De tijd dat de Engelsen stonden te springen dat de Hollandse ronde tomaten op de markt kwamen, is ook al even achter de rug. Het is veel meer een jaarrond handel geworden. Vroeger was er met Kerst of Pasen nog wel eens wat speciaals te koop, maar nu heb je gewoon twaalf maanden per jaar aanbod met af en toe een golfbeweging"

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven