overeenkomst tussen Coca-Cola en Hongaarse telers

Lokale appels voor Hongaars appelsap

De Hongaarse Coca-Cola fabriek in Dunaharaszti gaat voor de productie van appelsap een appelconcentraat gebruiken dat van Hongaarse appels is gemaakt. Een aantal maanden geleden werd daarvoor een overeenkomst gesloten tussen Coca-Cola HBC Hungary Ltd. en het Hongaarse ministerie voor Agrarische Ontwikkeling. Tot nu toe werd het appelconcentraat geïmporteerd. Dat meldt Hongarijevandaag.nl

Volgens Minister Faz├ękas zal jaarlijks 7500 ton appels uit de regio Szabolcs door Coca-Cola worden verwerkt tot appelsap. Coca-Cola in Hongarije produceert verschillende soorten vruchtensap onder de merknaam Cappy, maar maakt daarbij naast appelconcentraat voornamelijk gebruik van fruit uit andere landen. Appelconcentraat, dat geurloos is en amper naar appel smaakt, wordt ook veel gebruikt als basis voor een aantal andere fruitdranken. Het meeste appelsap dat we kennen uit de pakken in de winkels wordt gemaakt van concentraat dat op smaak wordt gebracht met een appelaroma. Het meeste appelconcentraat dat in Europa wordt gebruikt komt uit Polen.

Voor de regio Szabolcs is het contract met Coca-Cola erg goed nieuws. Sinds jaren hebben de appelboeren daar moeite om hun appels aan de man te krijgen. 'Nu een groot bedrijf zoals Coca-Cola met binnenlandse basisproducten gaat werken, krijgen rond de 100 boeren daar weer een stabiel inkomen', aldus Fazekas.

Bron: MTI - Hongarijevandaag.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven