Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hardfruitexporteur Kees Oskam vreest kwaliteitsgevolgen in de laatste maanden van het seizoen

"In een zakkende markt is het lastig geld verdienen"

Tholen - De situatie in de hardfruithandel is momenteel uiterst uitdagend. "Het kwaliteitsverhaal wordt toch wel een zwaar issue voor de komende maanden. Het warme groeiseizoen heeft zijn sporen nagelaten. Gelukkig hebben we nu wat frisser weer, maar het is pas begin maart en het zal voor zowel de appelen als de peren een uitdaging worden om tot een fatsoenlijk slot van het seizoen te komen", constateert Kees Oskam van Handelsmaatschappij Jan Oskam uit Vleuten.



"Er gaat wel wat hardfruit weg, maar hijgend is de markt zeker niet. Er gaan wel wat peren naar Duitsland, Scandinaviƫ doet mee, maar in mijn optiek ondermaats en verder gaan er wat peren naar Frankrijk, Spanje en Polen. De voorraden zijn groot en de prijs ligt op een bedenkelijk niveau. Hier en daar is er een uitschieter voor een speciale maat of goede kwaliteit, maar door de bank genomen is het matig en zit er nauwelijks beweging in de prijs. Al met al is het een moeilijk seizoen. In een dalende markt is het lastig geld verdienen, of je nou handelaar, teler of een combinatie van beiden bent", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees Oskam
Handelsmaatschappij Jan Oskam
06-53371003
kees@janoskam.nl 
www.janoskam.nl