Rode bietenburgers nemen het op tegen linzen fussilli en zilvervliesrijstnoedels

De genomineerden Jaarprijs Goede Voeding 2019 zijn bekend
gemaakt. Opvallend is dat er dit jaar geen versproducten genomineerd zijn.  Een van de kanshebbers is SoFine met Mini rodebietenburgers gemaakt op basis van groente en peulvruchten. De burgers gaan het opnemen tegen de linzenpasta van Albert Heijn en Zilvervlies Rijstnoedels Fairtrade Original.  Vanaf vandaag is het mogelijk om te stemmen op deze producten.

Er bevinden zich geen verse producten onder de genomineerde dit jaar. In 2018 won Albert Heijn de jaarprijs met verse pureersoep, het jaar ervoor met koolhydraatvervangers courgette spaghetti en bloemkool rijst. Nu hebben ze gekozen om droge linzen te verwerken tot koolhydraatvervanger.

De mini-rodebietenburgers van SoFine zijn gemaakt op basis van groenten en peulvruchten en zijn Multi-inzetbaar. In een salade, op een broodje, bij de warme maaltijd, in de gourmetpan of als snack tussendoor. Een gezonde keuze wordt makkelijk gemaakt. De miniburgers hebben een laag zoutgehalte, zeker in vergelijking met doorsneeburgers, en zijn vezelrijk. De bite is als van vlees en de smaak is goed.

Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original
De meeste noedels zijn van niet-volkoren grondstoffen gemaakt. Fairtrade maakt met de zilvervliesrijstnoedels een gezondere keuze makkelijker. Het gaat om een vezelrijk product dat in korte tijd klaar te maken is. Het aandeel van de oosterse keuken in Nederland is groot. Zilvervliesrijstnoedels zijn een gezonde keuze. Bovendien zijn de noedels gekwalificeerd volgens het Fairtrade-systeem.

Nederlanders eten weinig peulvruchten. De AH fusilli linzen kunnen de consumptie omhoog helpen. De jury vindt het knap dat de relatief ‘droge’ linzen tot een pasta zijn verwerkt die met saus een smakelijke maaltijd opleveren. Het product is biologisch en door veganisten te gebruiken. Het is een bron van vezels en bevat veel eiwit. Binnen de Schijf van Vijf is het een gezonde keuze.

 

 

 

Bron: Voeding Nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven