Nieuw: QR code op elastistiek rond groenten

Het Italiaanse Fellini Patrizio heeft onlangs een QR code geïntroduceerd. De code is te vinden op een plastic label, die ideaal is voor het verpakken van lange groenten zoals selderij, cichorei en bieten. Het enige wat de consument nodig heeft, is een smartphone.

"QR codes zijn niet nieuw, maar het toepassen ervan op een elastische band wel. De consument verkrijgt op deze manier informatie, ook al is er geen verpakking. Dit betekent dat het milieuvriendelijk en duurzaam is", zegt manager Emile Fellini.

De QR code bevat informatie over de voedingswaarden, de herkomst en soms kunnen er ook recepten worden afgelezen.

"We zijn klaar voor de eerste leveringen. Als de feedback zo goed is als we hopen, dan kan dit systeem ook op andere producten worden toegepast, eventueel op verzoek van de klant", zegt Fellini.

Fellini Patrizio had in 2018 een hogere jaaromzet, mede dankzij de toegenomen export. "Onze referentiemarkt is de Italiaanse, maar we hebben wel een paar contracten met buitenlandse markten."

"Momenteel is er niet veel aanbod en de afzet verloopt traag. Als gevolg hiervan zijn de prijzen bovengemiddeld", zegt Fellini.

Contact:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italia
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven