Internationale knoflook- en gembermarkt anders na Chinees Nieuwjaar

Na de feestelijkheden rondom het Chinese Nieuwjaar is de markt weer open en trekt ook de export weer aan. In tegenstelling tot ieders verwachting is de vraag naar knoflook toegenomen en zijn de prijzen gestegen. "We zagen de knoflookprijzen licht stijgen in de week na Nieuwjaar. We denken dat deze plotselinge stijging te maken heeft met orders die afgehandeld moeten worden nadat fabrieken en bedrijven een tijdje gesloten zijn geweest. Op dit moment is het moeilijk om iets over de ontwikkeling van de knoflookprijzen te zeggen omdat in juni de nieuwe knoflookoogst op de markt zal verschijnen. De prijzen zullen de komende maanden afhangen van het aantal orders, de voorraden van telers en de hoeveelheden die er in bewaring zijn," legt Tessa van Wo Hing Food (Hongkong) uit.  

“Naast knoflook zijn gember, appelen, sinaasappelen en druiven onze voornaamste exportproducten. Onze gemberexport verloopt eveneens prima. De vraag is iets toegenomen hoewel de kwaliteit van de nieuwe gemberoogst van december wel wat minder is dan die van voorgaande seizoenen. Dit is het gevolg van de overvloedige regenval in de maanden voor de oogst. De gember heeft het regenwater geabsorbeerd en hierdoor is de kwaliteit wat minder goed. Gelukkig is niet alle gember aangetast door de zware neerslag."

Dit jaar is zowel de import als export van appelen gedaald en hier zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen. Tessa: "Dit jaar heeft onze appeloogst vorstschade opgelopen aan het begin van het seizoen en daarom zijn de appelprijzen dit jaar hoger. Desondanks exporteren we nog steeds Chinese appelen naar Zuidoost-Azië, zij het in kleinere hoeveelheden. Chinese Fuji appelen zijn veruit het populairst vanwege hun heerlijke knapperige textuur en zoete smaak, waar Aziaten dol op zijn. Van onze importappelen zijn Red Delicious appelen uit de Verenigde Staten de grote favoriet. De prijzen van Amerikaanse appelen zijn dit jaar wel fors hoger als gevolg van de hogere importheffingen. Toch blijft Red Delicious een geliefd ras onder Chinezen en daarom importeren we het nog steeds maar wel in kleinere aantallen."

Wo Hing Food is een internationaal bedrijf dat verse groenten en fruit vanuit China naar meer dan 40 landen over de hele wereld exporteert. Het bedrijf is al 20 jaar actief op de AGF-markt en houdt zich naast de export ook bezig met de import van vers fruit in China. Het bedrijf heeft een eigen pakstation en koelopslag zodat de veiligheid en kwaliteit van haar producten gegarandeerd zijn.

Tessa - Sales Executive

Wo Hing Food (Hong Kong) Co., Ltd.
Tel: +852 2541 1438
Email: tessa@wohingfood.com
www.wohingfood.com 

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven