Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australiërs openen in Marokko een groot blauwe bessenpakstation

African Blue, onderdeel van het Australische Costa, heeft een miljoenen kostend pakstation voor blauwe bessen in gebruik genomen in Marokko, dat is bedoeld voor de export van fruit naar de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en AziĆ«. 

De ultramoderne faciliteit in Larache heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en is daarmee de grootste faciliteit voor de Europese markt. In het pakstation kunnen tot 12.000 ton blauwe bessen per jaar verwerkt worden. De dagelijkse verwerkingscapaciteit bedraagt 150 ton. 

Peter McPherson, algemeen directeur van Costa Berry International, legt uit dat de faciliteit tot stand is gekomen door een grote investering van Costa in Marokko via de bedrijven African Blue en Sweet Berry, waarin zij een meerderheidsbelang heeft. 

"Deze faciliteit zal bijdragen aan de kwaliteit en reputatie van de wereldwijd erkende blauwebessenrassen van de Costa Group, die al meer dan tien jaar in Marokko geteeld worden. De rassen die wij telen, geven ons een voorsprong op de concurrentie in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Rusland," aldus McPherson. 

Avi Wizman, algemeen directeur van African Blue, legt uit dat zo'n 200 mensen aanwezig waren bij de opening, waaronder de ambassadeur van AustraliĆ« in Marokko.  

Eind 2017 verwierf Costa een meerderheidsbelang in African Blue. Het areaal in Marokko telt 294 hectare, dat wordt aangevuld met de productie van nog eens 108 hectare van erkende derde partij-telers

Er wordt momenteel gewerkt aan het verlengen van het seizoen, onder meer door aanplant van blauwe bessen in Agadir. Naast een teeltlocatie in Marokko heeft Costa ook drie teeltbedrijven in China, met een areaal van ruim 100 hectare. 

 

Voor meer informatie:
Costa Group
Tel: +61 3 8363 9000
Email: info@costagroup.com.au  
costagroup.com.au  

Publicatiedatum: