Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Optimale verpakking met full wrap labels

Full wrap labels worden steeds belangrijker bij het design van retailverpakkingen. Met full wrap kunnen bedrijfven een breed scala aan verpakkingsvormen en materialen voorzien van de juiste boodschap waarmee het product extra opvalt in het schap.

Full wrap labels bieden een breed scala aan concurrentievoordelen in vergelijking met andere labeloplossingen. Naast hun functie als informatiedrager worden ze steeds meer een belangrijk designelement van retailverpakkingen. Op deze manier helpen ze de merkeigenaren om het product op het verkooppunt op te laten vallen en de consument meer waarde te bieden

Samen met UPM Raflatac, een wereldwijde leverancier van labels uit Finland, heeft Multivac een standaardprogramma van labelmaterialen gedefinieerd. De bedrukte labels kunnen worden ingezet als volledige wikkeletiketten en zijn eenvoudig te implementeren op de transportbandetiketteerders L 310 van Multivac.


Hoge flexibiliteit van materialen en vormen
Als men rekening houdt met het gamma etiketteermaterialen, dat op MULTIVAC-etiketteerders kan worden gebruikt, zijn er vrijwel geen grenzen aan de aard en de dikte van de materialen. Het standaardprogramma omvat papieren maar ook kunststof materialen in verschillende kwaliteiten, gemakkelijk te bedrukken en om te zetten met standaardapparatuur. Omdat het dragermateriaal voor de zelfklevende etiketten een stabiliserend effect heeft op het etiketmateriaal, biedt het systeem een hoge flexibiliteit met betrekking tot de vorm. Etiketten met rondingen en uitsnijdingen zijn bijvoorbeeld mogelijk om aan te sluiten bij het product of de verpakking.

Geschikt voor verschillende soorten verpakkingen en verpakkingsformaten
De etiketteeroplossingen kunnen zeer flexibel worden ontworpen voor een breed scala aan verpakkingsvormen en materialen, zodat altijd het optimale etiketteringsresultaat wordt bereikt. Heel specifiek zijn de skinverpakkingen die naadloos aansluiten op de verschillende hoogtes van het product en ook producten sealt die lager zijn dan de tray zelf. Omdat op skinpacks meestal onbedrukte bovenfolie wordt gebruikt, is de rol van het label op deze verpakking zeer belangrijk voor het onderscheidend vermogen van het product. Volledige wikkeletiketten kunnen ook worden gebruikt op diepgetrokken MAP-verpakkingen of trays. Het gelijkmatige oppervlak van deze verpakkingen biedt meerdere posities om de etiketten te plaatsen. Ook clamshells, voor bijvoorbeeld kant-en-klare salades, vers fruit of bakkerijproducten, kunnen profiteren van een grotere schapimpact door volledige wikkeletikettering. In dit geval dient het etiket ook om de clamshell te verzegelen.


Productcommunicatie en -differentiatie op het verkooppunt
Door hun flexibiliteit in formaat en vorm bieden de volledige wikkeletiketten een maximum aan ruimte voor branding en productinformatie en blokkeren ze de zichtbaarheid van het product niet. Full wrap labels geven ook promotiemogelijkheden aan de achterkant die pas zichtbaar zijn na aankoop van het product. Omdat voedselverpakkingen vaak in het schap worden opgestapeld, zullen volledige wikkeletiketten de zichtbaarheid van het product vergroten. Om volledige zichtbaarheid van het verpakte product mogelijk te maken, kunnen ook transparante etiketmaterialen worden gebruikt. 

Maximaal gemak
Volledige wikkeletiketten kunnen ook extra functies aan de verpakking bieden, waardoor het gemak wordt vergroot. Zo kunnen bijvoorbeeld kleefvrije zones op het etiket of perforaties worden gebruikt, zodat de verpakkingen gemakkelijk kunnen worden geopend of het etiket kan worden verwijderd. Recepten, kookinformatie of promotionele artikelen kunnen op de achterkant van de etiketten worden afgedrukt. Bovendien kunnen volledige wikkeletiketten een tamper evident functionaliteit aan de verpakking toevoegen, waardoor klanten kunnen zien of de verpakking nog volledig intact is.



Maximale nauwkeurigheid van de etikettering
De etiketteeroplossingen van MULTIVAC bieden gebruikers een hoge mate van automatisering en een maximale etiketteringsnauwkeurigheid. Indien gewenst kunnen de transportband-etiketteerders worden uitgerust met extra etiketdispensers, zodat naast het volledige wikkeletiket nog andere etiketten op de verpakking kunnen worden aangebracht. Een voorbeeld hiervan zijn promotionele etiketten, die in toenemende mate worden gebruikt voor verpakkingen in de schappen voor verse levensmiddelen.

RafCycle™ draagt bij aan de duurzaamheid van het verpakkingsconcept
Met het RafCycle™ -programma kan de papieren drager van de wikkeletiketten worden gerecycled en omgezet in nieuw papier of andere materialen. Het recyclen van dit papier biedt talrijke voordelen voor drukkers, verpakkers en merkeigenaren. Het helpt de afvalverwerkingskosten te verlagen en draagt bij aan de circulaire economie.

Voor meer informatie: https://nl.multivac.com/nl/multivac/nieuws-evenementen/nieuws/detail/2019/02/912-maximaal-aantrekkelijke-verpakking-met-volledige-wikkeletikettering/

Publicatiedatum: