Zoals al een tijdje geleden was aangekondigd, krijgt de regio Mamou binnenkort een eigen aardappelverwerkingsbedrijf voor diepvriesfrites. Deze toekomstige agro-industriële eenheid, waarvan de verwachte productiecapaciteit ongeveer één ton per uur zal bedragen, zal worden gebouwd op de assen van de oude conservenfabriek van Mamou, die al meer dan 30 jaar geleden is stilgelegd. Het aardappelverwerkingsbedrijf gaat diepgevroren en verpakte frites van één kilogram en tweeënhalve kilo produceren. Hiermee zullen grote verliezen na de oogst, geschat op 40%, worden voorkomen.
Op 1 februari kwamen 8 containers met apparatuur aan, zodat gestart kon worden met de bouwwerkzaamheden. Sommige werklieden hoopten daarmee dat de oude conservenfabriek van de stad nieuw leven werd ingeblazen. “Om de twee maanden kwamen mensen die we nog nooit gezien hadden ons vertellen dat ze in de conservenfabriek zullen komen werken. Het geeft een trots gevoel om – door de komst van het aardappelverwerkingsbedrijf – de herstart van deze conservenfabriek te zien gebeuren,” zegt toonaangevend aardappelteler in Mamou Thierno Boubacar Diallo.
Bron: guineenews.org