Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guinee: de bouw van een aardappelverwerkingsbedrijf in Mamou

Zoals al een tijdje geleden was aangekondigd, krijgt de regio Mamou binnenkort een eigen aardappelverwerkingsbedrijf voor diepvriesfrites. Deze toekomstige agro-industriële eenheid, waarvan de verwachte productiecapaciteit ongeveer één ton per uur zal bedragen, zal worden gebouwd op de assen van de oude conservenfabriek van Mamou, die al meer dan 30 jaar geleden is stilgelegd. Het aardappelverwerkingsbedrijf gaat diepgevroren en verpakte frites van één kilogram en tweeënhalve kilo produceren. Hiermee zullen grote verliezen na de oogst, geschat op 40%, worden voorkomen.

Op 1 februari kwamen 8 containers met apparatuur aan, zodat gestart kon worden met de bouwwerkzaamheden. Sommige werklieden hoopten daarmee dat de oude conservenfabriek van de stad nieuw leven werd ingeblazen. “Om de twee maanden kwamen mensen die we nog nooit gezien hadden ons vertellen dat ze in de conservenfabriek zullen komen werken. Het geeft een trots gevoel om – door de komst van het aardappelverwerkingsbedrijf – de herstart van deze conservenfabriek te zien gebeuren,” zegt toonaangevend aardappelteler in Mamou Thierno Boubacar Diallo.


Bron: guineenews.org

Publicatiedatum: