Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Bankiers bepalen nu wat er bij Greenyard gebeurt”

Voor de vierde dag op rij zakte het aandeel van Greenyard donderdag. Nu naar €3,89. Sinds afgelopen vrijdagavond loopt het verlies op tot -49,2%. Volgens analisten is er een flinke kapitaalverhoging nodig om uit de problemen te komen.

ABN AMRO halveert het koersdoel van €9,50 naar €5,-. Volgens analist Robert Jan Vos lopen de schulden aan het einde van het lopende boekjaar bijna op tot zes keer de brutobedrijfswinst. Volgens de analist is er minstens 100 miljoen nodig om het bedrijf te redden en daarnaast lijkt het onvermijdelijk dat de aandeelhouders twee jaar geen dividend gaan ontvangen.

Voor de Greenyard belegger ziet de toekomst er somber uit. De beurswaarde is gezakt van 950 miljoen vorig jaar naar 172,8 miljoen op dit moment. Het is duidelijk dat CEO en eigenaar Hein Deprez samen met de crisismanager de controle over Greenyard al een hele tijd kwijt is. De bankiers bepalen nu wat er bij het bedrijf gebeurt.

Bron: De Tijd

 

Publicatiedatum: