Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Veel vraag naar veldsla maar onvoldoende aanbod

Een sterk stijgende aanvoer van prei zwakt zoals verwacht de prijzen wat af. Het koudere weer van vorige week is ook voorbij. Toch blijven prijzen sterk te noemen in vergelijking met vorig jaar dezelfde periode. 

Ten opzichte van vorige week zien we opnieuw dat de prijzen van tomaten lichtjes aantrekken. Nationaal areaal van tros en los blijft de volgende weken redelijk stabiel en overzichtelijk. Enkele stabiele weken voor witloof. Productie verloopt nog steeds volgens planning, we zitten in de weken met topaanvoer. Correcte prijs voor de consument. Veel vraag naar veldsla, maar onvoldoende aanbod, prijs stijgt.

Kropsla werd goedkoper ten opzichte van vorige week. Door de koudeprik van vorige week zijn er minder savooien geoogst, prijzen werden iets duurder. Chinese, witte en rode kolen werden iets goedkoper. Normaal aanbod van knolselder voor deze tijd van het jaar, licht dalende prijzen in vergelijking met vorige week.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: