Lucien de Wit, LuBa Fresh over bezoek aan Indiase druivenleverancier

"Ik verwacht dat markt zeker voor witte pitloze druiven de tweede helft van februari zal aantrekken"

Tholen - Afgelopen dagen heeft Lucien de Wit van LuBa Fresh een bezoek gebracht aan zijn telers in India. "Tot nu toe hebben de klimaatomstandigheden een positieve invloed op de druiven. De druiven hebben een goed suikergehalte. De Luba Fresh oogst komt niet onder de 16 brix waardoor de druiven bij aankomst voldoende suikergehalte hebben en een zoete smaak gewaarborgd is. De voorlopige oogstraming, na telling en opmaken van het volume, duidt op een ruim 15% hogere oogstopbrengst dit jaar", vertelt Lucien.


Lucien met zijn telers

"De afgelopen twee weken is de temperatuur wel aan de lage kant geweest., Door het groot verschil tussen nacht- en dagtemperatuur zal dit naar alle waarschijnlijkheid wel een nadelige invloed hebben op de korrelgrootte van de latere teeltvelden, zodat de laatste vier weken van het seizoen de maat van de druiven wat aan de kleinere kant zal zijn", verwacht de importeur.


Links: Druiven bestemd voor de supermarkt. Rechts: Verpakking van de druiven in 4,5 kg carrybags

"Hoewel de markt op dit moment niet heel erg gunstig is, is de verwachting dat de markt zeker voor witte pitloze druiven vanuit India in de tweede helft van februari zeker zal gaan aantrekken. Normaal gesproken zal het India-seizoen doorgaan tot medio mei."

"Buiten de Thompson Seedless zal volgende week ook begonnen worden met het laden van de Black (Sharad) Seedless druiven. Ondanks dat deze zwart pitloze druif voornamelijk voor de India-markt bestemd is, zal LuBa Fresh volgende week enkele containers voor de Europese markt gaan laden. Deze Sharad seedless kenmerkt zich door zijn erg goede smaak en dikke maat. Gezien de reacties vanuit de markt zijn de verkoopverwachtingen goed", besluit Lucien.


Sharad Seedless

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven