Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scholen Wallonië stoppen met schoolfruit

Binnenkort wordt het ‘Groenten en fruit’-programma voor scholen stopgezet. Het programma werd 10 jaar geleden geïmplementeerd en wordt gefinancierd door Wallonië en de Europese Unie.

Het programma is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat kinderen één keer per week kunnen genieten van verse groenten en fruit. Meer dan de helft van de scholen heeft echter besloten ermee te stoppen: in 2017-2018 deden er nog 795 scholen mee en dit jaar slechts 360.
De administratieve rompslomp eromheen is namelijk een heel gedoe: elk jaar moeten de deelnemende scholen een vrij dik dossier invullen en naar Wallonië opsturen. Daarnaast zijn deze scholen zelf verantwoordelijk voor het selecteren van de juiste leveranciers en moeten ze die vooraf betalen. Om het voorgeschoten bedrag terug te krijgen, moeten de deelnemende scholen de facturen tot slot ook nog naar de regionale administratie opsturen.

"Ons wordt [dus] gevraagd te bewijzen dat we handelaren hebben geraadpleegd, te specificeren met welke handelaren we contact hebben opgenomen en om een transcriptie van alle telefoongesprekken op te sturen. Veel scholen nemen vanwege de administratieve rompslomp eromheen dus niet meer deel aan het programma,” zegt Stéphane Vreux, directeur van de Biéreau-school in Louvain-la-Neuve, op Bel RTL.


René Collin, de Waalse minister van Landbouw zal er daarom alles aan doen om de administratieve procedures in 2019 te vereenvoudigen.

Publicatiedatum: