Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: importeert meer richting nieuwjaar

“Met het Chinese nieuwjaar importeren we veel fruit uit Chili, zoals kersen, blauwe bessen, nectarines, druiven en kiwi's. Het grootste deel van de import betreft kersen, blauwe bessen en nectarines. Na het Chinese nieuwjaar gaan we verder met het importeren van druiven en pruimen uit Chili. In vergelijking met vorig jaar is de import bijna verdubbeld. De populairste fruitsoort uit Chili zijn kersen. Op dit moment is de vraag erg hoog. We hebben veel klanten verspreid over heel China. Zodoende is het volume van de import ook erg groot. In de afgelopen jaren is de import elk jaar verder toegenomen en ook in de komende jaren zal deze trend aanhouden," zegt Bill Han van Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trading Co., Ltd, ook wel bekend als Chen's Sun.


Een delegatie van Chen's Sun bezoekt een Chileense handelaar

Chen's Sun Importeert ook fruit uit andere landen. "Dit jaar hebben we speciaal voor het Chinese nieuwjaar kersen uit Oezbekistan geïmporteerd, waar we een goede omzet mee konden draaien. Ook heeft Chen's Sunshine perziken, kersen en druiven uit Australië gehaald."  Chen's Sun zet ook kiwi's af, die zowel uit China zelf als uit Nieuw-Zeeland komen. Sinaasappelen worden uit Spanje geïmporteerd, terwijl peren uit Nederland en België worden gehaald. "Het volume aan peren uit Nederland en België is nu nog niet zo hoog, omdat de vraag hiernaar beperkt is. De importprijs van peren is relatief stabiel. Over het algemeen is de kwaliteit van deze peren erg goed," zegt Bill Han.

Een aantal jaar geleden zette Chen's Sun een eigen merk in Oost-Azië op om longan af te zetten. Deze tropische fruitsoort wordt voornamelijk uit Vietnam en Thailand geïmporteerd. “Na het Chinese nieuwjaar zal de omzet van fruit weer verder toenemen. De prijzen zullen dan een stuk lager zijn dan nu. Om ons fruit aan een wereldwijd publiek te laten zien, zijn we met onze appelen, peren, sinaasappelen en dragonfruit aanwezig bij Fruit Logistica in Berlijn. We zijn te vinden in hal 26 bij stand E-06." 

Bill Han
Zhengzhou Chen's Sun Fruit and Vegetable Trade Co., Ltd.
Http://www.chenssun.com/
Telefoon: +86 15517875257

Publicatiedatum: