Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algerijnse minister uit kritiek op kwaliteit Marokkaanse groenten en fruit

Volgens de secretaris-generaal van het Algerijnse ministerie van Landbouw, Duurzame ontwikkeling en Visserij, Kamel Chadi, voldoet Marokko niet aan de normen met betrekking tot het gebruik van meststoffen en beschermingsmiddelen. Volgens de minister voldoet Algerije wel aan de internationale normen omtrent dat gebruik, "wat niet het geval is bij sommige buurlanden en vrienden", dat opgevat wordt als een verwijzing naar Marokko.

Minister Chadi verklaarde dit nadat een aantal landen de import van Algerijnse producten weigerden. Deze weigeringen hebben volgens de secretaris-generaal "niets te maken met de kwaliteit van de producten maar met de administratieve en wettelijke procedures en de verpakking en etikettering".

Afgelopen juni hadden verschillende landen, waaronder Rusland en Qatar, tomaten en aardappelen teruggestuurd vanwege een te hoge gehalte aan beschermingsmiddelen.
 
Bron: Bladna.nl

Publicatiedatum: